Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Életem első paripáját szeretné...

Életem első paripáját szeretném megvenni még idén. Mire figyeljek?

Figyelt kérdés

A régi gazdától kaptátok hozzá a kantárt vagy ti vettétek meg? Ha igen a ló érkezése előtt vagy után?

És a többi felszerelést gondolom már meg voltak.

20 leszek. És már nagyon vágyom a saját lovamra.

Mennyit költöttetek rá havonta?

Illetve arra gondoltam hogy akkor a saját lovamon tanulnék meg lovagolni rendesen.

De viszont lepucolni meg ilyesmi megtudom már csinálni.

A ló megérzi ha ő lesz az első paci az életemben?

Hogyan tudok majd vele egy nagyon jó bensőséges kapcsolatot kialakítani?

Illetve nézelődök vágóhídon is már. Tudom hogy azokhoz extra türelem kell. Megéri vágóhídról?

Az összegem 300 ezer ft.

#ló #lóvásárlás #Loszerszamok
2021. jan. 6. 06:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
30%

300...??? Nem hagytál le egy 0-t a végéről...????

Vagy rögtön a vágóhídra akarod vinni...? Kicsit drága lesz az a hús...

2021. jan. 6. 09:08
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

A kutyám többe került 300.000-nél... De egy jobb nyerget lehet, hogy kapsz ilyen áron.

“A régi gazdától kaptátok hozzá a kantárt vagy ti vettétek meg?“

Nem, de kölcsönkaphattam az utánfutóját. De többnyire ezt is a lóvásárló maga szerzi.

Ám biztos, hogy nem a kötőfékre és vezetőszárra gondolsz? Azzal vezetik a földön a lovat.

“Ha igen a ló érkezése előtt vagy után?“

A legfontosabbak:

- kötőfék

- vezetőszár

- istállótakaró

- futószár (a ló lemozgatásához)

- ápoló készlet (lóvakaró, gyökérkefe, puha kefe, patakaparó, sörény és farok fésű)

- fertőtlenítőszer és kötszer

Ezeket mindenképpen előtte kell beszerezni.

A lótól függően:

- pataecset

- patazsír

- patacipő

- stb. (kérdezd a lótulajdonost)

Évszaktól függően:

- karámtakaró

- téli takaró

- nyári takaró

- szúnyogok elleni védelem

- lósampon és szivacs

Amit utólag kell:

- alátét (a nyereg előtt)

- nyereg (+ heveder, kengyelszíj, kengyel)

- kantár

- lábvédő

“Mennyit költöttetek rá havonta?”

Onnantól, hogy megvan a ló meglehet oldani havi 100.000-ből is.

“Illetve arra gondoltam hogy akkor a saját lovamon tanulnék meg lovagolni rendesen.”

Ne gondolj rá. A kezdőknek éppen hogy minél több lovat kell ki tapasztalniuk, hogy meg tanuljanak lovagolni. Ráadásul ha egy edző nem lovagolja át rendszeresen a lovadat elrontod.

“A ló megérzi ha ő lesz az első paci az életemben?”

Az érzi, hogy tapasztalatlan vagy, de ebből nem lesz köszöneted.

“Hogyan tudok majd vele egy nagyon jó bensőséges kapcsolatot kialakítani?”

Talajmunkával. Nézz utána a Parelli játékoknak.

“Megéri vágóhídról?“

Vágóhídról azok az állatvédők vesznek lovat, akik utána nem terveznek lovagolni.

Üdv, egy 13 éve lovagló, 4 éve lótulajdonos nő

2021. jan. 6. 09:25
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezek kérdések, és annyi eszed van, hogy itt kérdezősködj, inkább NE vegyél lovat, felelőtlenség.
2021. jan. 6. 12:18
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél szamarat, azzal nincs ennyi gond
2021. jan. 6. 17:19
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
vagy alpakát, azok aranyosak
2021. jan. 6. 17:50
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
a törpenyúl is cuki :-O
2021. jan. 6. 17:52
 17/17 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Lehet én nem olvastam el alaposan ,de számomra nem derült ki egyértelműen hogy milyen szinten vagy? Teljesen kezdő vagy már haladó (haladó nem azt jelenti hogy 3 jármódban fennmarad az ember a lovon)

Ha mindenképpen ki akarod próbálni milyen a saját ló én vagy a lóbérlést vagy a felestartást ajánlom előbb. Én az utóbbi vagyok most második éve nekem nagyon bejött anyagilag és ló szempontból is, még a lovardai közösség is nagyon jó.

Amit érdemes letisztázni magadban akár lovat veszel berelsz vagy felestartassz:

-önálló vagy , elvagy egyedül egy 500kg lóval? Mert ha nem akar kijonni a karambol, ugrál a kikötőnél, ne adj isten beleakad és bepánikol, elindul, megugrik miközben vezeted TIÉD a felelősség érte!

-helyes felszereléssel tisztábban vagy? Ha pl. Feltorod nyereg vagy heveder helyen akkor illik legalább egy hétig nem nyergelni amíg begyógyul a seb. Addig viszont anyagilag buksz és nincs másik lovad azt ápolod.

- FÖLDRŐL VALÓ MUNKA:na ez az amit sokat kihagynak( főleg az angolosok, tisztelet a kivételnek) Ha mondjuk iskolalovat bérelsz számolni kell azzal hogy temperamentumossabb lehet. Gondolj bele máskor megy napi 4 órát mondjuk de veled a héten max 8at menne. Valószínű lesz felgyülemlett energiája amit valahol le kell vezetni. Ez a lovak normális reakciója ilyenkor!!! És bizony fel kell ismerned hogy mikor kell neki 20perc futoszar hogy ki kimozogja magát mielőtt felülsz. Természetesen az sem mindegy hogy futószárazunk (nem lókergetés)

Na és akkor még lóra sem ültünk...Sokszor akkor jeltkeznek a problémák mikor felülsz, itt jön ki hogy mennyi a lovas tudásod és hogy kezeled le ha nem indul el, elvisz, megugrik, megáll, ijed stb...

Ezeket mind jól kell lereagálnod. Tapasztalom szerint ehhez stabil ülés és puha kéz ami elengedhetetlen (lovagoltam olyan ex-iskolalovat akin nem lehet rövid szárát fogni mert az nála a gázpedál) Akkor egy korrekt bemelegites kell, utána a munka része és egy levezetés/ leléptetés amit TILOS lespórolni. A legnagyobb tiszteletlenség a lóval szemben nem beszélve arról hogy baromira káros számukra.

És akkor leszállunk, télen de sokszor már ősszel is leszárítjuk a lovat polar takaroval,nyáron hűtjük őket lábukat majd testüket ha már visszahűltek, és utána mehetnek pihizni.

Ez lenne egy kb.45-1oras lovaglashoz tartozó program. Végig egyedül (esetleg óra alatt edzővel)TE és a Ló aki a te felelősséged.

Ha érdekelnek az én tapasztalataim, privátban irhatsz. Én 5 év aktív hobbis terepes, és lovastáborban a kezdőket oktató tapasztalattal vágtam bele a felestartasba, és nem kis kihívás volt igaz a ló akivel vagyok akkor legalább egy évet nem dolgozott(magyar iszonyat energia többlete volt).

Ő is hasonlóan került a gazdájához ahogy te szeretnél lovat vásárolni és nem bírt vele, ezért kellett felestarto.

Mondom ha akarsz kérdezz ha nem nem de jól gondolt át mert a ló kb. olyan mint a gyerek. Ha megunod vagy nem bírsz vele rajta sem adnál túl.

2021. jan. 6. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!