Pályaválasztás előtt állok és van ez a lovas szak most két egyetemen is. Az egyik Kaposváron a másik Debrecenben és annak a része a lovassport szervező.
Olyan gondolatom támadt hogy ezzel a szakmával pl a nemzeti lovardában el tudnék helyezkedni? Mármint a lovassport szervező részével. Ameddig nem vagyok ezen a szakon addig ennek nem nagyon tudok utána járni és nem is nagyon ismerek senkit aki ott tanulna.
Tudom, hogy magából a lovasoktatásból nem egyszerű megélni, de ilyen irodai munkát szívesen csinálnék mellette ami a lovakkal kapcsolatos.
Vagy egyáltalán ezzel az egész lovassport szervező dologgal hol lehetne még elhelyezkedni itthon?
Szia! Először annó én is Kaposvárra akartam menni, de amint jobban utánajártam a témának könnyen meggondoltam magam. Hamis tudást adnak és nem nyitottak semmire. A riportalanyokat pedig lefizették hogy szépeket mondjanak a dologról. Személyesen ismerek egyet aki pénzért szépen csicsergett nekik.
2021. jan. 5. 14:40
2/9 anonim válasza:
Nyugodtan felejts el bármiféle lovas szakot, az arra jó, hogy sok pénzed van és kell a papír, nem megélhetésre.
2021. jan. 5. 15:30
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket, viszont én nem erre voltam kiváncsi 😌
2021. jan. 5. 16:09
4/9 anonim válasza:
Sehol nem lehet elhelyezkedni, nem éri meg elvégezni
2021. jan. 5. 17:49
5/9 anonim válasza:
Szerinted a Nemzeti Lovardába hány ilyen szakemberre van szükség? 1re, aki tapasztalt.
Max egyesületeknél lehet kilincselni, de ők is megoldják, szóval nincs piaca. Ok olyat tanulsz, ami érdekel, de nem lesz vele munkád, máshova meg nem lesz jó.
2021. jan. 6. 12:22
6/9 A kérdező kommentje:
De, akàr mivel agrármérnök képzés is egyben. Bár a válaszok után lehet elgondolkodok ezen a szakon.
2021. jan. 6. 15:34
7/9 anonim válasza:
Szerintem akik itt mondják a negatívat meg stb…azoknak fogalmuk sincs a képzésről. Ez rajtad múlik, hogy el tudsz-e helyezkedni vagy sem. Nyilván egy rossz szakember nem keresett. Az a gond vele, hogy sok lovacskázós lányka jelentkezik rá akik nagyon elhiszik, hogy tudnak lovagolni…na hàt elmondom hogy nem itt fognak megtanítani lovagolni, itt tovább tudod magad fejleszteni, egy alap lovastudás kell hozzá, nem elég ha éppen fent maradsz a lovon, akkor jó ha esetleg versenyzel vagy versenyzői ambícióid is vannak és szeretnél edző is lenni. Itt nincs idő mindent az alapoktól kezdeni. Ha úgy mész ide hogy tényleg ez érdekel, van tapasztalatod, érted amit csinálsz és jól is lovagolsz akkor simán felvesznek az edzőire főleg ha van versenyzői tapasztalatod, de úgy hogy ezelőtt ellötyögtél az iskolalovakon és itt az alapokkal kell kezdened, hat felejtős szerintem, ok lehet kapsz egy papírt de a hülye is látja ha nem vagy tehetséges meg tapasztalatlan vagy, ebben a 3 évben meg nem lehet behozni azt a lemaradást mert egy kezdőbb iskola/hobbi lovasbol nem lesz ennyi idő alatt kiváló edző. Ennyi erővel ott az okj lovasoktató képzés. Másrészt meg tanítanak lótenyésztést és takarmányozást és még egyéb tárgyakat is tehát nem csak lovaglásból áll, meg tovább lehet menni mesterre is. De már hallottam olyat is, hogy megfogják emelni a ponthatárt ide is mert annak semmi értelme tényleg hogy lovacskázós lánykák akiket máshova nem vettek fel ide jelentkeznek majd kiderül hogy alig tudnak valamit. Persze vannak akik úgy mennek ide hogy van tapasztalatuk már versenyeztek stb…na szerintem ők eltudnak vele helyezkedni akár edzőként, istállókban, versenyeken, sőt még akár külföldre is kijuthatsz nevesebb edző mellé. Külön a lovassport szervező részről nincs infóm, de biztos segítenek hogy el tudj ezzel is helyezkedni akár nagyobb lovardákban ahol sok versenyt tartanak, azért egy jó ajánlás sokat segít munkát találni, nem hiába van mégiscsak meghirdetve ez a szak is.
2023. jan. 18. 15:23
8/9 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Persze nyilván nem nézik a lovastudást és bárkit felvesznek, csak ne várjatok utána csodát majd ha munkakeresésre kerül a sor.
2023. jan. 18. 15:26
9/9 anonim válasza:
Lényegtelen milyen szakra jártál, a tapasztalat a fontos. Tudj lovagolni, belovagolni, csikót képezni, legyen egy kis verseny rutinod ugrás/díjlovaglásban, tudj megfelelően lovat ápolni, fonni, szerszámozni, esetleg hajtani se hátrány ha tudsz. Ismerd fel a ló betegségeit, nem legyél elszállva magadtól, de azért légy talpraesett. Hidd el akkor lesz jó munkahelyed. Itt jó elméleti tudást adnak, de ezt főleg gyakorlatban kell majd hasznosítani. Ne papírmunkát képzeljetek el. Lehet menni lovardakba segíteni, ellesni ezt azt, segítségért cserébe lovagolni stb… keresni kell a lehetőségeket. Aki úgy megy oda hogy azt hiszi nagyon tud lovagolni és ő a király, az fog nagyot koppanni majd az életben, mert nem csak azt nézik a lovasok hogy milyen papírod van(ez lesz az utolsó dolog ami érdekli őket), hanem azt is, hogy mit tudsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!