Mi szükséges a bértartáshoz?
Követem.
Hol élsz?
Nagyon szeretnék egy aranyszőrű akhal tekét, de nem értek hozzá és azt sem tudom, mire használhatnám a lovat, csak nagyon szép.:)
Először is számlaképesnek kell lenned szóval vállalkozást kell alapítani. Hogy neked mi a megfelelő arról könyvelővel kell konzultálni. Kell egy jó ügyvéd, akivel kidolgozod a bértartási szerződés mintáját, milyen kötelezettségeid vannak, mit szolgáltatsz, mi van, ha nem fizetnek, feltételek stb.
Kell egy jó kovács, aki elérhető és rendszeresen, kiszámíthatóan jár, illetve 2-3 állatorvos száma, akik a lovakhoz is értenek, és ünnepnap is tudj egyet keríteni, ha baj van. Ezen felül biztosító a szálas takarmánnyt, az álmot, a karámozást. Szemesben egyezzetek meg, pl zab az alap, de ha mást is etetne szerezze be a bértartó. Edzőt nem vagy köteles biztosítani, ezt oldják meg maguk, ahogy a lovasok ért se vállalsz felelősséget. Szóval, ha a 15 éves Juliska összetöri magát a lován, ahhoz neked semmi közöd.
Illetve szerintem fontos biztosítást kötni az egész kócerájra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!