Mire jó a felvezető kantár? Lovagolni is jó lehet?
Nos.. Nézegettem, nagyon tetszik hogy orrszij nélküli. Valaki szokott ezzel lovagolni is? Nem hallottam még erről a fajta kantárról semmit és a neten sem találok róla írást, erről lenne szó pontosan : [link]
Fogom tudni használni lovagláskor? Vagy csak "felvezetőnek"? Nem értem a funkcióját igazság szerint.. :D
Felvezető kantár: inkább díszítés a lovon, meg rosszul veszi ki magát, ha rögtön ágaskodóval mennek vele körbe..
Viszont ha ráteszel egy zablát, miért ne? Mondjuk, engem zavarna, hogy nincs a ló álla alatt semmi, és az első ág vagy egy ügyes fejmozdulat miatt leesik a fejéről. De ha fogsz egy sima kantárt, az orrszíj általában egy szíjon van. Szétcsatolod, kihúzod, és kész.
De nem kell összerakni egy másikkal,csak levenni egy sima angol kantárról az orrszíjat.. Esetleg tehetsz fel egy szebb homlokszíjat, ha ez a vágyad.
Leesni meg.. Láttam én már rendesen feltett kantárt is lecsúszni ló fejéről (spanyol nagyhajú, okos gazdi telenyomta sörénysprével..). Az volt az egyetlen mázli, hogy kekszvezérelt volt és elég közel álltunk.
Leveszed az orrszíjat a kantárodról, teszel rá egy csili-vili homlokszíjjal és kész is van.
A felvezető amúgy bemutatókra, szemlékre van. Én félnék lovaglásra használni, ezek a lehető legvékonyabbak/legegyszerűbbek, hogy ne rontsák a képet, ezért nem tartom őket annyira strapabírónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!