Ugratásnál meg kell szorítanom a lábammal a lovat?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert az előző edzőm, akinél tanulam ugratni nem mondta sose hogy kéne, és úgy is működött jól minden. A mostani edzőmmel is átvettük előbb elméletben az ugratást, mielőtt elkezdődött volna az edzés, és ő azt mondta hogy meg kell szorítani a lovat hogy tudja hogy ugrania kell. Akkor most hogy is van ez?2010. aug. 13. 13:16
1/12 anonim válasza:
Mikor odaérsz az ugráshoz, előtte leülsz a nyeregbe, kicsit megtolod a csípőddel, a lábszárad és a térded ott tartod a nyeregnél, sarkad lenyomod és a ló oldalánál hagyod, de nem kell szorítani. És szépen kikönnyítesz, de a térded, lábszárad, sarkad marad a helyén. csak a csípőd és a felsőtested megy előre, kezeidet a kellő távolságig tolod előre, de a szárat nem szabad eldobni, maradjon szárban a ló, de ne is feszítsed.
Helyes ugráspozíció:
Sok sikert! :)
2/12 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy lótól függ. Ültem már olyan lovon, aki magától tudta, hogy ha jön az akadály, ugrani kell. ha kellett, ha nem, ő ugrott, annyira be volt idomítva. Vannak lovak, amik egy kicsit önállóbbak vagy nem is tudom, hogy fejezzem ki magam... akik nem szokták meg annyira az osztályt. Úgyhogy ilyenkor szorítani kell.
3/12 anonim válasza:
magyarul lusta a hátsólábát emelni rendesen,én legalábbis igy tudom,ezért kell megbökni kicsit.de van amelyik anélkül is rendesen ugrik
4/12 anonim válasza:
Van,hogy odakell rakni előtte a csizmát, hogy biztasd, hogy igenis most ugrani kell.
5/12 anonim válasza:
Mindig oda kell rakni, olyan nincs, hogy nem rakom oda! Ha nem akarod a földön végezni akkor oda kell rakni, ha automata lovad van akkor is!!
6/12 anonim válasza:
Az előttem szólónak adok igazat, mindig oda kell rakni a csízmát, mert akármilyen autómata lovad van, az bármikor megijedhet ugrás előtt, és ha te nem szorítod bizony leesel. Nekem az edzőm még az elején mindig figyelmeztetett ugrás előtt h szorít a térd, lábszár...a ló nem mindig tudja h mit akarunk tőle,ezért kell rásegíteni a lábszárral.
7/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Mivel a mostani edzőm is ezt várja tőlem, ezért most már én is megszorítom ugrás előtt közvetlenül, bár nem nagyon érzem a különbséget. És persze csak ha nem felejtem el, mert mivel nem így szoktam meg, ezért még nem jön úgy automatikusan.
2010. aug. 14. 20:35
8/12 anonim válasza:
Viszont azért is kell szorítani mert ugye nem a kengyelbe állsz bele mikor könnyítessz, hanem szorít a térded és lábszárad, és a térdeddel szorítod és úgy emelkedsz ki. Na elég érdekesen fogalmaztam, de remélem érthető xD
9/12 A kérdező kommentje:
Én nem a térddel, lábszárral való szorításra gondoltam, hanem inkább sarkalásra.
2010. aug. 17. 15:35
10/12 anonim válasza:
A csizma szoritása és a térd szorítása két külön dolog. a térdeddel tartod magad a csizmáddal hajtod
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!