3 hónapja kezdtem el lovagolni, hetente egyszer jártam futószáras oktatásra de az oktatóm azt mondta hogy most már mehetek osztályba. Szerintem én rövid idő alatt jutottam eddig. nektek mennyi idő kellet hogy osztályba jussatok?
5ös vagyok, nem tudom miért lettem lepontozva, de mindegy is.
Nem vagy igazából elkésve, úgy tudom Dallos Zsófi 8 évig futószáron volt.
Annyira bírom az olyan kollégákat, akik 4-5 alkalom után elengedik a lovast. Aztán mikor hozzánk keveredik egy és megkérdezem milyen szinten van, akkor jön a "én már szabadon vágtázok" szöveg, aztán azért futószáron meg nézem mit tud, na ott derül ki, hogy semmi ülése nincs, kengyel nélkül meg van halva, beugratni se tudja a lovat, akkor hogy engedjem el jó szívvel? És ilyenkor nem a lovasra haragszom, hanem a kedves kollégára a másik helyen, hogy nem rögzíti az alapokat, és hamis képet ad a lovasnak a tudásáról. Amikor meg szembesítve van a lovas, akkor meg vannak sértődve, de ha hupog, meg csak kapszkodással, meg kengyellel tud létezni, akkor nem jó az ülése és futószáron a helye. Ha ez nincs megalapozva, akkor a későbbi segítségadás is rossz lesz, mert sem a szárat, se a csizmát nem fogja megfelelően kezelni.
Szóval nem szégyen akár félév futószár se, ha annyi kell, hogy jó ülésed legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!