Miért irányítom rosszul a lovat? Máshogy nem megy.
Sziasztok.
Kijelentésem a következőn alapozom:"A belső lábszár mentén hajlítjuk a lovat (belső lábszár a hevederen), a külső csizma a heveder mögött ellentart"
Na-most, tegyük fel jobbra kanyarodunk a lóval. Én ezt máshogy még nem tudtam elérni csak úgy, hogy a jobb szárat mozdítom, és a jobb, tehát belső lábamat, hátra teszem és tolom kifele a lovat, hogy a megfelelő ívben forduljon.
Illusztrálva: [link]
Na-most ahogy az elején megalapozott idézet megalapozza ezt pont fordítva kéne. Az idézetben leírt szöveg (elméleti és remélem gyakorlati is) megfelelő alkalmazásával miért nem tudom elérni a ló kívánt fordulását?
Ha a belső lábad hátrateszed, hogy fordulsz rendesen a felsőtesteddel?
Ha te a belső lábad hátrateszed, ergó "kitolod" a farát hátra, nem a hajlítást fogod vele elérni, hanem csak azt, hogy elfordul.
Ne irányítsd rosszul ha tisztában vagy vele ha rosszul csinálod. Csináld helyesen, ebbe semmi bonyolult nincs. Így csak megtanítod sodródni az íven és nem ráhajlani az ívre.
Ha nem a megfelelő útvonalon megy akkor a szárakat se használod jól. Csizmával meg irányt tartasz, hogy ne sodródjon és ráhajoljon az ívre.
Így is fordul, meg úgy is, a lényeg azon van, hogy hogyan.
Az idézett verzió a helyes, valószínűleg azért nem megy, mert nehezebb kivitelezni, mint a te verziódat, hisz ott a ló ráhajlik az ívre, nem csak sodródik, mintha egy ajtót csuknál be.
Sok-sok gyakorlás (neked és a lónak is) és menni fog! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!