Milyen lovat vegyek?
Fél éve járok lovagolni rendszeresen és most úgy érzem kész vagyok gondozni a saját pacimat.Két legfontosabb dolog hogy hegyes fejū éjfekete legyen.
Hány éves lovakat érdemes nézni?
Válaszokat elõre is köszönöm.
Emberek!
Tényleg ennyire nem megy a szövegértés vagy nektek nem az áll ott hogy "Milyen lovat vegyek?"? Nem az hogy szerinted kész vagyok-e arra hogy legyen saját lovam sem arra hányszor estél lóról meg milyen színū a boka zoknid.
Egyszerű: semmilyet :)
Illetve plüsst vagy lufit, ahogy előttem írták.
"Két legfontosabb dolog, hogy hegyes fejű éjfekete legyen"
Ha szerinted ezek a legfontosabb dolgok...
Milyen lovat vegyek?
Ennyi tudással és tapasztalattal semmilyet. De ha mégis veszel valami kolbászsökevényt remélem jól betapos.... megérdemled.
Hát éjfeketét és hegyes fejűt, megválaszoltad magadnak. Egyébként nagyon ajánlom, hogy e-bay-en nézelődj a plüsslovak és hintalovak között. Az való neked.
Komolyra fordítva a szót, ugye csak egy troll vagy? Amikor elkezdtem olvasni a kérdést és láttam, hogy fél éve lovagolsz, az jutott eszembe “jajj, de cuki, komolyan azt hiszi, hogy fél év lovaglás után tudna gondoskodni egy saját lóról?”. Csak mert ne hidd azt. Mindannyian felfogtuk, hogy te azt kérdezted, hogy milyet vegyél, csak nincs olyan, hogy milyet. Nincs éjfekete meg hegyes fejű lóvásárlásnál, hanem 8-12 éves kanca vagy herélt, de az sem neked. Ha lovat veszel, azt kell nézni, hogy egészséges legyen, a korát és lehetőleg ne mén legyen. Ha mindenképp lovat akarsz, 15-18 éves heréltet, legfőbb szempontként ne a színét figyeld, hanem hogy szuper nyugodt legyen, mert te egy ugrásától meghalnál. Fél év lovaglás után lovat venni olyan, mintha jogosítvány nélkül vennél autót és kezdenél vezetni. Jól jegyezd meg: TE NEM TUDSZ LOVAGOLNI. Érted? NEM TUDSZ. Ez a kérdésedből is látszik. Meg tudnád válaszolni magadnak és nem szín alapján keresnél lovat, ha bármi fogalmad lenne a dologról. Egyáltalán tudod te, mennyi egy ló, felszerelés, állatorvosi költségek, bértartás, patkolás? Van egy milliód vész esetére?
Én 14 voltam és több, mint 3,5 éve lovagoltam, amikor kaptam egy lovat. Amikor lovagolni kezdtem, nekem is megvolt az elképzelésem a lóról, nekem is fekete, még annyi, hogy legyen kanca és 4-5 éves, mert a fiatal az menő. Aztán elkezdtünk lovat keresni, nem szín, fajta és fejforma alapján. Végül megkaptam a lovat, egy 10 éves, sárga kancát. Nem ilyet képzeltem mindig, de tökéletessé vált a számomra, mert egy társat találtam benne. Most, 3 év elteltével még mindig őt lovaglom és tudom, hogy nem a szín számít. Ő a tökéletes társam, egy percig sem bántam, hogy megvettük. Bértartásban, az edzőm és a szüleim segítségével már kész voltam rá, és nem itt, a gyakorin kérdezgettem. Ez rád nem igaz.
Ha lovat veszel, részvétem a lónak, egy borzalmas emberhez kerül. Ne vegyél lovat!
#17 Nem is igazán értem, mit akartál ezzel mondani, de OK. Akkor sem kell neked ló. Nem vagy te normális. Ha szín szerint keresel lovat, az már nagyon árulkodó jel, arról, hogy 0 fogalmad az egészről. Könyörgöm, ne vegyél lovat!
#15 voltam.
#19 16:21
Értem én, hogy trollkodsz, de azért ne akard már kinyírni csórit :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!