Tereplovagláshoz, túrázáshoz melyik a legideálisabb heveder? (bőr, elasztikus, anyag, cérna vagy bundás heveder). Kinek mi a véleménye,tapasztalata a bundás hevederekről?
Szerintem az anyag mindegy, fazon kérdése, értelemszerűen, ne ugrós-hasvédősbe menj.
Persze, ha nagyon bogánxsos, dzsumbujos akkor a bundás nem biztos, hogy kifizetődő.
Szerintem ez abszolút lófüggő. Valamelyik érzékeny bőrű és hosszú túrán csak egyetlen egy fajta heveder nem töri fel, valamelyiknek meg teljesen mindegy mi van rajta.
Tapasztald ki, hogy a te lovadnak melyik a legjobb, erre nincs kőbe vésett szabály.
(A szőrmés abból a szempontból tényleg nem a legjobb, hogy “extrémebb” terepviszonyok mellett moshatod kétnaponta, különben összeáll és töri a lovat. Nyilván a bőrt is le kell tisztítani utána, ha vigyázni akarsz rá, de az lényegesen kevesebb meló.)
Az én lovamnak ritka érzékeny bőre van, és nagyon csiklandós.
Pl szörmés hevedertől állandóan ugrál, mivel csikizi. Emiatt pedig nagyon minimálisan csúszik a heveder, és ennyi elég is hogy kidörzsölje hevederhelynél.
A hosszú terepekre a zsinór heveder nagyon jó. Egyszer mentünk egy lovastúrára, napi kb 30 km mentünk 2 napig. A zsinorhevedert ajánlották, és tényleg nagyon jó volt. Nem olyan szép mint egy bőrheveder, sokkal kényelmesebb a lónak terepen (legalább is az én lovamnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!