Ezek közül mit lehet és mit tilos illetve mit kell adni és hogyan a lónak?
Én a lenmagot leforrázom, s mikor kihűlt ÉS megduzzadt, akkor akkor keverem az abrakhoz.
Szóját soha nem adtam egy lónak se, és azért vigyáznék vele, mert magas a fehérjetartalma. Szerintem lónak talán legfeljebb kis mennyiségben jó, de ezt mindenképp az állatorvossal egyeztesd!
Emellett nálunk a lovak árpamalátát kapnak, szeretik, szívesen eszik. Illetve télen olajat öntünk az abrakra (a malátára, az szívja be legjobban). Az olajhoz fokozatosan kell szoktatni, különben hasmenése lesz nekik.
Gondolom, a szükséges körök megvoltak a lovakkal (fogak megnézetése, rendszeres féreghajtás).
Illetve még annyit, hogy az öreg lovaknak a hőháztartása már felborul, bármit is adsz nekik, "lefázzák" a takarmányt, amíg nekünk az öreg megvolt, télen takarózni kellett.
A zabot, árpát kapja roppantva, a széna legyen mindig előtte. Viszont nem szeretnélek elkeseríteni, de 27 évesen már nagyon szép kort ért meg a lovad, ilyenkor sanszos, hogy a legfullosabb takarmányozás és odafigyelés mellett is elszenderül természetes halállal. Szóval bármily szomorú, lassan foglalkozni kell a gondolattal, hogy lesz egy reggel, amikor nem kel fel. Viszont az a tudat nyugtasson, hogy te mindent megteszel érte, hogy jó sora legyen.
Bocsánat, ha szomorúságot okoztam, de nekünk is volt, hogy idős lovunk, akit a széltől is óvtunk öregségi halálban aludt el 28 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!