Milyen vitamint, táplálék kiegészítőt adtok a lovatoknak?
Sziasztok,
Van két lovam egy 6éves és egy 16éves kanca. Most, hogy beköszöntött az ősz és a téli időszak szeretnék nekik valamilyen multivitamint vagy biotint adni, hogy megkönnyítsem nekik a szőrváltást és a télre jobb legyen az immunrendszerük.
Eddig nem nagyon találtam olyat ami megfizethető árban van és elegendő mg vitamin is van benne. Félreértés ne essék nem szeretnék rajta spórolni de a 30 000-40 000ft ot egy kicsit soknak találom.
Szóval jöhetnek a márkák/fajták, hogy ti mit javasoltok/adtok a lovaitoknak. A válaszokat előre is köszönöm!
Személy szerint én táp párti vagyok.
Rengeteg márka gyárt már olyan tápot, ami nem hizlalja/pörgeti a lovat, de benne van minden, ami kell. Szerintem azok ár-érték arányban is jobbak, mint a kiegészítők, pláne, hogy azt még bele is kell keverni valamibe.
Én a Chevinal-t ajánlom. A szőrváltást nem tudom, hogy mennyire könnyíti meg, de nekünk nagyon bevált. Mindenesetre a pályának nagyon jót tesz, gyorsabban nő tőle és erősebb is lesz.
Elsősorban a versenylovainknak adtuk, de bármelyik ló kaphatja.
"Vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és esszenciális aminosavakat tartalmazó készítmény versenylovak, sport, hobby, túralovak tenyészetek és ménesek számára."
A legegyszerűbb, ha a takarmánynak belekevered, de szájon át is adható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!