Mi történik a lovammal? =S lovasok SOS!
Nemrég kaptam egy 3éves félvér fríz lovat. Azt mondák hogy belovagolt...Kivittük terepre,másnapra nem bírt ráállni a jobb hátsó lábára.Egy óráig görcsbe volt neki,és mikor elkezdett menni,pattogó hangot adott ki a combja.Az állatorvos azt mondta izomláz,hagyjuk pihenni 1hétig.Hagytuk is,majd ráültem,de csak sétáltam vele,max 3perces ügetés volt..De másnapra megint bedurrant a lába,erre már azt mondta a doki hogy ízületi baj.
3napja lovagolok vele,vágtázott is,és semmi baja a lábának.
Ajánlották a Káli-krémet,valami kámforos.szerintetek kipróbáljam?Mi lehet a baj?
Köszönöm a válaszokat!:)
Biztos, hogy be volt lovagolva az a ló? Kül. a Káli krém az nálunk is működött, egy próbát megér, ártani nem árthat.
És grat. a frízhez, a leggyönyörűbb (L)
Hát.... Azért én megmutatnám vmi hozzáértőbbnek, nem tudom, ki az orvos. dr. Molnár Józsefet mindenképp ajánlanám.
A másik: 3 évesen még rá sem ülhetnél, ilyenkor kéne ismerkednie még csak a dolgokkal, max. 4 évesen kezdenék hozzá, pláne egy alapvetően hidegvérű típussal.
Nekem elsőre patella luxatio ugrik be.
Nézz utána, hátha egyeznek a tünetek
Köszi a válaszokat!
Tény hogy rossz helyről származik,papírok nélkül,bántották,látszik rajta.
De most még mindig nem jött ki semmi a lábán..remélem már nem is fog:S
Először talán nem terepre kellett volna vinni, és jól szarrá hajtani, naná, hogy bedurrant a lába.
Istenem -.-"
Igen,és neked a terep egyenlő azzal h csak vágta folyamatosan? Csak kiSÉTÁLtunk,semmi extra nem volt,max 30perces SÉTA lehetett. Ha nem tudsz értelmeset írni,akkor *******. -.-
Többieknek még egyszer köszönöm a válaszokat,ma is volt nála orvos,semmi baja,lovagolható rendesen.
Szia!
Nekünk is van lovunk...
Szerintem sem terepre kellett volna kivinni, főleg úgy nem, hogy ráülsz...Először a nyereggel meg zekkel a dolgokkal kellett volna megszoktatni rendesen, utána ráülni, de úgy, hogy nem terepen, hanem bent a karámba...
Ha meg mindenáron terepre akarod vinni, ne íg, hanem először csak sétálj vele, hogy hadd szokja meg a dolgokat...Olyan könnyen megijednek...Elég ha egy kukorica megzörren...Nem ismeri...És már megis van a baj...
15/L
Belovagolt ló,rendszeresen használtál,oké?-.-
Ha olyan ló lenne,akkor az oktatóm se engedte volna,hogy felüljek rá.
És nem ijedős,ahogy azt te gondolod...
De ismétlem,tökéletesen jól van,a lábával semmi baj..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!