Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért nem bízik bennem a lovam?

Miért nem bízik bennem a lovam?

Figyelt kérdés
Már lassan 2 éve van a pacim, de még mindig nem bízik bennem. Azt sem lehet mondani hogy keveset vagyok vele , mert én etetem reggel este délben,a melegekben fürdetem és lovagolom is. Amikor kimegyek hozzá csak azért jön oda hozzám hogy megvakarjam a fülénél aztán visszamegy szénát enni. Ha szólok neki nem jön oda hozzám, eszik vagy legel inkább, tehát a hasa az első én meg az utolsó. Nem tudok terepre se kimenni vele,mert megijed az apró zajoktol is szóval látszik hogy itt sem bízik bennem. Mindezek mellett azt is tudom hogy nem tisztel, nem tudom vezetőszáron elvinni sétálni és legeltetni mert elhúz annyira a kaja a mindene. Tudnátok segíteni, hogy mit tehetnék? Nagyon bánt a dolog, hogy miért nem szeret és tisztel, miért nem bízik bennem. Min változtassak , milyen gyakorlatokat csináljunk?

2020. aug. 13. 08:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg talajgyakorlatozni vele.
2020. aug. 13. 12:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy bizalma legyen feléd elengedhetetlen, hogy tiszteljen.

Ha nem tekint vezetőnek, aki megvédi a bajtól, akkor nem is fog bízni benned.

Tehát először is nyerd vissza a vezető szerepet (nem húzhat el legeltetés közben, nem mehet arra a pályán amerre akar, stb.). Nem kell verni meg idegbetegnek lenni, csak legyél határozott veled. Ebben a földi munka is segíthet.

Ha ez megvan akkor pedig elkezdhetsz a bizalmán is dolgozni. Bár szerintem a tisztelettel párhuzamosan az is nőni fog benne. :)

2020. aug. 13. 14:58
 3/4 anonim válasza:
13%
kúrd meg.
2020. aug. 13. 17:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Természetes lókiképzés!

Régen velem is ezt csinálta a ló, ma füttyszóra fut elém és fékez le előttem.

Abból amit leírtál, egyértelműen ő a főnök. Ha elránt, nem figyel rád, semmibevesz az mind ennek a jele. A tőle magasabb rangú lovakkal ezt nem tenné meg. Ha húzni kell, hogy jöjjön az is azt jelenti, hogy ő igazából nem foglalkozik veled, nem igyekszik, nem figyel.

Ha terepen megijed az is ebből fakad, ugyanis téged nem tart elég erős vezetőnek.

A vezérló mindig megvédi az alatta lévőket, övé a felelősség, ő a legerősebb. A többi ló azért nyugodt a legelőn is, mert biztosak abban, hogy a vezetőjük képes irányítani és védelmezni. Ezért követik, tisztelik, és engedelmesek vele szemben.

2020. aug. 19. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!