Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Versenyen tényleg elaltathatjá...

Versenyen tényleg elaltathatják a lovat?

Figyelt kérdés
Szóval láttam egy videót amiben elkezdődik a verseny minden ló megindul és futnak ahogy csak tudnak de kb 10 méter után az egyik ló megunja és kezelhetetlenné válik és ledobja az embert aki rajta ül. Össze vissza rohangál és valahogy az egyik korlátba eltöri a lábát és egy pontól lefelé csak lógott a lába. Elkezdék eltakarni hogy mi történik de a videón annyi éppen látszik hogy beadnak valamit a lónak. És utána szomorú hangvételű lesz a videó és a képernyőre is ki volt valami írva de nem tudom mert nem aszthiszem arab betükkel volt. Lehetséges hogy a lovat örökre elaltatták?

2020. júl. 8. 10:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Elképzelhető. Egy súlyos lábtörés odaüthet a lónak
2020. júl. 8. 11:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Lábtörés esetén altatnak, én úgy tudom.

Viszont az, hogy a ló kezelhetetlenné válik az az emberek hibájából ered. Ezért nem támogatom a lóversenyeket.

2020. júl. 8. 11:58
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
Van az a sérülés, amikor nem menthető. Súlyos lábtörés ezek közé tartozik. Persze nem minden törés esetén altatnak, a tulaj dönti el a sorsát.
2020. júl. 8. 15:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Lábtörés esetén gyakori az altatás (bár van olyan, ami menthető), és ezt helyben teszik meg, tehát ha verseny közben történt akkor ott. Van ilyen esetekre állatorvos mindig a versenyhelyszínen. Semmi értelme nem lenne haza vinni, az út csak további szenvedés lenne neki.

Viszont ezt nem teheti csak úgy meg a doki, az altatásba bele kell egyeznie a ló tulajdonosának is. Ha “csak úgy” elaltat a doki egy milliós versenylovat, nem kis per lenne belőle. Nyilván, ha perceken belül biztosan elpusztulna akkor talán(!) nem kell engedély, mert a lónak jobb a gyors, fájdalommentes halál. A lábtörés viszont nem halálok, megfelelő ellátás mellett simán túlélheti a ló a mai technikák segítségével.

2020. júl. 8. 16:11
 5/5 felhasználó190 ***** válasza:
100%
Ha ilyen szintű a sérülés rögtön elaltatják a lovat. Nem fognak engedélyt kérni, van, hogy a ló tulajdonosa nincs is jelen a versenyen, nem fognak utánna futkorászni, hogy haló a lovadnak halálos kimenetelű sérülése van, elalthatjuk-e vagy sem... De mindez benne van a szabályzatban is, szóval tisztában vannak a rizikóval.
2020. júl. 9. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!