Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mire számítsak, ha jelentkezün...

Mire számítsak, ha jelentkezünk nulla lovagló tudással lovas túrára?

Figyelt kérdés

Kedvet kaptunk egy lovas túrára, de még soha nem ültünk lovon. Mire számítsunk?

Kb. mennyibe kerül, illetve elötte el kell-e mennünk gyorstalpalóra és az plusz költségbe kerül-e?

2020. jún. 17. 18:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Vannak igénytelenebb helyek, ahol lesz@rják az egészet csak fizess. Feldobnak egy lóra, elmondják hogy indul/fordul/kanyarodik és uccu neki. Kivisznek pár órára egy szép erdőbe ~5000Ft-ért.

Ha nagyon keresel biztos találsz ilyet, de én nem ajánlom. A lovak általában rossz körülmények között vannak tartva, helytelenül vannak belovagolva és a te testi épséged is nagy veszélyben vagy hisz se te, se a többi vendég nem tudja biztosan kezelni a lovakat a túrán. Ráadásul egy ferde képet fogsz kapni, ha így találkozol először ezzel a sporttal, mert az ilyen túráknak köze sincs a helyes, igényes lovagláshoz.

2020. jún. 17. 20:20
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat!

Ez nem kimondottan nagy túra volna a hírdetés szerint, csak pár órás. Nem napokig tartana, bocs ha ez jött le. Eszünkben sincs többnaposra indulni :)

2020. jún. 17. 20:36
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, hogy 5-6 óra, vagy 5-6 nap. Max erőnlétben kell más hozzá. De a többi, összhang a lóval, maga a technika, ugyanaz kell hozzá.
2020. jún. 17. 20:42
 14/19 anonim válasza:
78%
Lehet, hogy én jártam valami hű de extrán különleges lovardákba, de pár helyen van olyan, hogy felültetnek a lóra full kezdőként, elmagyarázzák, hogy hogyan fordítsd be a lovat és hogyan fogd helyesen a szárat, aztán egész úton csak léptek, leginkább egyenes úton :)
2020. jún. 17. 21:09
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy ultra kezdő 0 km-es lovasnak, max fél órát szoktam tartani és el is fárad.

Kapun kívül csak olyan jöhet, aki 3 jármód biztosan ül és irányít. Általában "automata lovakon" csinálják ezeket a túrákat, de ha bármi gond van, nem tudod megoldani. Se fent maradni nem tudsz, se megfogni, ha elragad. Konkrétan ez játék mások életével, rohadt nagy felelőtlenség. Majd ha legalább 1 éve lovagolsz, tudod irányítani, biztosan ülni, van tapasztalatod, na akkor lehet túrára menni. Ha hozzánk jelentkezne ilyen ember, inkább felajánlok 30 perc intenzív oktatást, de ha csak túrázgatni akarna elhajtanám.

2020. jún. 17. 22:57
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Terepen túralovagláskor, honnan fogod tudni lovagló tudas nélkül, hogy melyik lábára könnyíts ügetésnél, és vágtánál hogy fogod könnyíteni vagy kiülni, illetve, hogy fogsz nem a szájába kapaszkodni.

Ha kedvet kaptál lovastúrához először legyen kedved és pénzed lovas oktatasra. Első körben több hónap futószár, utána iskolalovaglás karámba, utána terep, és később túralovaglás.

2020. jún. 18. 07:30
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Szóval inkább tanulj előbb, mert lovardába úgy, hogy nem tudsz lovagolni nem fognak kivinni még csak terepre se, maximum lovaskocsin, vagy hintón, mivel nagy a valószínűsége hogy ilyen túrán vágtáznak is, és nem kockáztatják, hogy leessél, és a saját lovuk testi és mentális egészségét sem kockáztatják, pláne ha a lovas tépi a ló száját, mert szárba kapaszkodik. Ez nem libikóka, hogy tudas nélkül is megy, nagyon sok technikai, egyensúly és ló viselkedés tudas kell ahhoz, hogy biztonságosan merj menni túrázni lóháton.
2020. jún. 18. 07:34
 18/19 anonim ***** válasza:
48%
Elhajtanak titeket melegebb éghajlatra, hogy majd akkor jöjjetek vissza, ha már tudjátok, hogy melyik a ló eleje és a hátulja.
2020. júl. 22. 12:47
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Az időtartam majdnem mindegy, mert 5 percen belül is történhet nagy baj, nem kellenek hozzá órák. Vannak helyek, ahol kivisznek az erdőbe sétálni egy órára, de egyáltalán nem biztonságos. Én is kerültem terepen olyan szituációba, amit nem tudtam megoldani, pedig rég nem vagyok kezdő, 20 éve lovagolok, és még "olcsón" megúsztam, pedig nagyobb baj is lehetett volna.
2020. júl. 22. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!