Nagyon mozog a lábszáram lovaglás közben. Mit csináljak vele?
Attól hogy hajtod a lovat nem lenne szabad mozognia a lábszáradnak.
Az edződ mit mond erre?
Nem kell lengetni a lábadat, mikor zár a csizma akkor is csak kicsiket mozdul a lá .
Sarkantyút nem javasolnám úgy, hogy nem tudjuk mennyire képzett a kérdező. Láblengetésnél pedig nagyon rosszul is elsülhet, hogy folyamatosan “böködi” vele a ló oldalát.
Nekem is volt ilyen problémám. Túlságosan szorítottam a térdem és elöl is volt a lábam. Hátrébb húztam a lábaimat, befelé fordítottam a lábfejem és nem szorongattam a nyerget térddel. Nekem ezek segítettek, így együttesen :)
Egyébként nem lehet, hogy kicsit kicsi neked a ló? Akkor tényleg lengetni kell a lábat, hogy hajtani tudd, mert alapból nem jó helyen fekszik a lábad, a mérete miatt.
Akkor mégis kicsi. Arányaiban kell megfelelőnek lennie.
Ültem már én is a 170 centimmel 140-es lovon úgy hogy lelógott a lábam mert véknya volt de egy kerek de kis termetű lovon pont jó helyen volt a lábam.
Magassag alapján egy 160-as lónak jónak kéne lennie nekem, de mégse jó ha vékony testalkatú mert akkor is lelóg a lábam, ha viszont nagyobb a hasa felveszi a lábam hosszát és pont jó helyen van minden. De ezt sokszor a lovardába nem veszik figyelembe és szenvedek a jó magasságú de vékony lovakkal mert nem tudok rendesen segítséget adni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!