Miért nézik le sokan a lipicai fajtát?
Sziasztok.
Jelenleg 4 lovam van, egy Lipicai Kanca, egy Lipicai x Arab kanca, egy fríz x lipicai csődör és egy Shetlandi póni.
Elég sok lovas ismerősöm van és a környéken is sok a ló tartó.
Viszont engem állandóan piszkálnak mert szerintük a Lipicai fajta csak egy idióta kocsis ló és Kezelhetetlen... Ezt egyébként egyre több helyen olvasom ( főleg Facebook csoportokban) és hallom is lovas rendezvényeken.
Tény és való, hogy remek kocsisok de kiváló hátas lovak is...
Miért szidják őket ennyien?
Az én Lipicai kancám a világból kivinne, akár kocsi előtt akár a hátán ülve... :/
Idióta kocsis ló?
Akkor miért használnák a bécsi lovasiskolában?
Egy értelmes ló idióta kezében idiótán viselkedik.
Azért mert sokan nem az igazi lipicaikat ismerik.
Nemrég mutatta ismerősöm milyen drága lippeket vett aztán valamelyiknek köze nincs a lipphez. Fakó szín kicsit arabos fejjel aztán nagyon lipicai lehet.
Rengeteg ilyen van mikor a papír nélküli lovakat eladják lipicainak és akkor ha nem azt nyújtja a ló amit várnak tőle akkor mivel "lipicai" így ezt a fajtát hurrogják mikor a lónak nem sok köze van hozzá.
Na meg rengeteg papíros lipp is aztán olyan vékony kis vézna felnőtt korában is mint egy telivér. Na azok nem szépek vagy ha szépek is akkor nem úgy mint egy igazi szép izmolt vaskos lipicai. Ezek a nyurga hosszu nyaku vezna lovak se nyujtjak azt mint egy rendes lipicai amiben van erő is.
Sportlovas vagyok, soha nem vennék magamnak lipicait, de be szoktam segíteni fogatos barátomnak. Két lipicaija van, nagyon jók kocsiba, és ami a legjobb, soha nem betegek vagy sánták.
Nem sportra valók, persze a fogatban pengék, de hobbira nyereg alá teljesen jó.
Azt inkább "lenézem", aki pl. extra származású hannoverit vesz, de csak hétvégén terepezget vele. Minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!