Budapestne jó lovarda? A többi lent
Figyelt kérdés
Szeretnék lovagolni mint sport de nem tudom hogy kezdek bele semmi tapaszatlatom nics a lovaglással kapcsolatosan2020. ápr. 24. 11:59
1/1 anonim válasza:
Sok mindentől függ hogy hova mész lovardába. Ha nincsenek terveid, csak jó alapokat szeretnél, akkor mindenképp olyat válassz, ahol normálisak és kedvesek az emberek és szívesen megtanítanak. Nemzeti Lovarda és Unikornis Lovarda, ők profik és nagyon jó lovasoktatók. De ők oktatás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a versenyeztetésre és a versenyszervezésre. Nagyjából két fajta lovarda létezik: ahol sokat foglalkoznak lovasoktatással, keveset versenyeznek, de 100%-ban akkor se lehetsz mindig biztos hogy jól megtanítanak (persze az ilyen helyek direkt az oktatásra fektetik a hangsúlyt, de voltam már olyan lovardába is ahol bénán tanították az alapokat, pedig ők csak oktatással foglalkoznak.) A másik fajta az ahol amint befejezed az alapokat és mennek, utána (jobb esetben) eldöntheted hogy szeretnél e versenyezni. De ha ők úgy látják hogy mehetsz versenyre, az azt jelenti hogy megfelelő a tudásod. Persze ismerek ilyen lovardákat és ott se minden 100%, de én még mindig erre szavazok. Szóval most mondtam a Nemzetit meg az Unikornist, de ha mást szeretnél, akkor elmondom még amit ismerek. Kelenvölgyi lovardát ne, mert nagyon le vannak amortizálva a lovak, kevés a szabad helyük, a dolgozók alkeszek, de a lovasoktatás megy nekik, viszont azon a véleményen vagyok hogy Budapesten léteznek ennél igényesebb és lókímélőbb lovardák is. Dóri Lovastanya szerintem egész jó hely. Nem azt mondom, hogy csak Nemzetiben és Unikornisban vannak normális emberek, de ezek általában tuti lovastudást adnak. Meg ők sokféle szakággal foglalkoznak, lehet hogy megtetszik valamelyik. Nézelődj a környéken, nyugodtan kipróbálhatsz több lovardát is, és ha bejön valamelyik akkor járj rendszeresen. Heti kettő alkalom szerintem jó. Ha van nekik honlapjuk nézd meg, ha nincs akkor nézz körül és hívd fel őket vagy menj el és kérdezd meg. (UI: És ha találsz egyet semmiképp ne farmerben lovagolj és rövidnadrágban se!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!