Barefoot patracot érdemes venni?
Érdekelne, hogy ennyi pénzért érdemes-e venni ilyen patracot:
És hogy mennyiben különbözik ez az előzőhöz képest:
Kényelmesebb? Vagy csak a lóra van hatással, hogy dupla betétes? Ti megvennétek valamelyiket, vagy szerintetek túlzás az ára?
Különben még kinéztem ezt:
Ez is ugyan olyan jó?
Előre is köszönöm a választ 😊
Patracnak semmi értelme.
Az első két patrac áráért egy fullos használt nyerget lehet venni.
Inkább lovagolj szőrén néha. Patraccal jobb a lónak mint nélküle. Csak pénzkidobás.
Egyetértek az előző válaszolóval.
Ilyet csakis, de csakis akkor vegyél, ha olyan csontos a lovad, hogy szőrén nem lehet rajta lovagolni. Amúgy semmi értelme sincsen, főleg nem ennyi pénzért. Ezt egy egyszerű, a ló hátára rárakott pokróc is helyettesíti, igaz, kicsit csúszkál, de teljesen használható, a tetejében ingyen van.
A kengyel nélküli patracoknak nem látom értelmét, a kengyeles patracok pedig nem tesznek jót a ló hátának, mert a kenygelszíjak csak keresztülfutnak a házán, nincsen eloszlatva a nyomás, így ha beleterhelsz a kengyelekbe, akkor egy vékony sávon oszlik el az egész testsúlyod, ami nem hiszem hogy jó érzés lehet a lónak
A Barefoot sokkal jobb a ló hátának, mint a olcsó, “szivacs” patracok. Illetve szerintem embernek is kényelmesebb, + ad egy kis “tartást”.
Viszont abban igaza van az előzőeknek, hogy ez sem való gyakori lovaglásra, mert nem csoda eszköz, ezzel is bántanád hosszútávon, gyakori használattal a lovad hátát.
Vagy akkor érdemes venni, ha nem kényelmes a lovad szőrén vagy ha felülsz szőrén akkor is kímélni akarod a lovad hátát.
Nyereg helyettesítésére nem jó.
Nincs olyan patrac amire szabad kengyelt tenni. Vagy ha teszel akkor csak arra, hogy tartsa a lábad és ne zsibbadjon el, de beleterhelni nem szabad. A Barefooton nincs is kengyelfelfüggesztés, pont emiatt.
Egyébként nekem van Barefoot, ebben idomítok, mert jobban érzem a lovat. Viszont leginkább terepezünk és azt mindig vázas nyeregben.
Köszönöm.
És a 2. mivel jobb mint az első? Miért drágább kb 20ezer forinttal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!