Futószárra szoktatás?
Figyelt kérdés
Próbáltuk az általános módszert : segítő vezeti kívülről. De nem működött 1 hete csináljuk így. 9 éves a ló de abszolút el volt hanyagolva így semmit nem tud kb. és még csipked is. Más módszer esetleg?2020. ápr. 15. 20:20
1/6 anonim válasza:
Szakállal futoszarra rakod és nagyon erősen tartod hogy ne rantson el és elkezded hajtani ostorral csattogtatsz aztán utána kicsit megszokja és rájön és nem fog már úgy huzni
2/6 anonim válasza:
Körkarám és egy belovagló, aki elrontott lóval is foglalkozik.
3/6 anonim válasza:
Én is szakembert javasolnék. A ”nehezebb eset” lovaknál ezek a praktikák, mint, amit az első is írt könnyen vezetnek újabb problémákhoz.
4/6 anonim válasza:
Inkább kapicánnal, mint szakállal futószárazd. Ha csipked orrba kell nyomni párszor. Milyen nemű? Meg is lehet rángatni néha, ha bunkó. Szakember mindenképpen javasolt. A körkarám azért jó, mert vezeti a lovat. Igaz ahol voltam egyszer ott se volt, viszont az egyik sarokban építettünk egy ideigleneset kitörőkből meg rudakból. Legyetek kreatívak. Az elején lehet egy kis birkózás, de utána szépen megtanulta,igaz az 3 éves csikó volt. Egy 9 éves ki tudja milyen hátterű ló azért más. Esetleg vegyétek lejjebb az abrakot, ha kap.
5/6 A kérdező kommentje:
Herélt ló. Nem annyira jó az elő élet. Vágóhídra akarták vinni mert megharapott egy gyereket meg ha egyszer megáll lovaglás közben addig nem indul el ameddig ő nem akar és kezelhetetlennek könyvelték el. Így megvettem.. Mivel nem engedte a szívem, hogy vágóra engedjem így tennem kellett valamit. Eljött már egy volt lovasoktatóm, hogy "kezelésbe vegye" de feladta.
2020. ápr. 16. 17:01
6/6 A kérdező kommentje:
Ismerősi körből vettem amúgy de tipikus gazdag szülők gyerek lovat akar téma... Nagyon leharcolt volt. Csutakolva szinte sosem, 1 patát kb. fél óra alatt kapartam ki annyira bele volt állva a gané. 4 évig volt náluk a ló azt mondták, hogy aki eladta nekik azt mondta kezes lábas paci aztán a ló kifordult ami szerintem érthető hisz ott nem igazán ért a lovakhoz senki!!
2020. ápr. 16. 17:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!