Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szinte már várom hogy leessek!...

Szinte már várom hogy leessek! Ez fura?

Figyelt kérdés
Kezdetben be voltam sz*rva és nem akartam leesni. Van nálunk aki rögtön az első lovagló óráján leesett. Egyszer majdnem leestem (mert még nem sokat vágtáztam), beugrott a ló vágtába mert túl erősen nyomtam a sarkammal (akkor ki is jött a kengyelből a lábam). Meg olyan eset is volt amikor fedettbe majdnem felkenődtem a falra, de esni még nem estem, pedig már 6 különböző lovon is lovagoltam (csődörön is és kancán is). És már szinte csodálkoztam, mert úgy általában olyan béna vagyok, hogy még egy egyszerű dolgot is elfelejtek vagy rosszul csinálok. És még az is rájátszhatna hogy a közelben mennek el a sínek és elég gyakori a vasutas forgalom amitől a legtöbb ló fél, de alattam még egyik sem ugrott meg. Tudom hogy egy esés nem kellemes, de már szinte adja magát hogy ennyi minden után ennek is meg kell történnie egyszer!Eleinte féltem hogy esek, de most már szinte várom!

2020. márc. 18. 14:35
 1/8 anonim ***** válasza:
39%

Én is így voltam vele amikor már 5 év alatt sem estem le😂😂

Tavaly eddzőm kérésére egy pónit lovagoltam be (welsh x shetlandi) 143 cm volt a marja szalaggal mérve. Én pedig 155 cm voltam (hát igen nem vagyok valami magas). Decemberben történt amikor ügettem vele beugrott vágtába és elvitt, szerintem már szereztem egy kis tapasztalatot az évek során, de ez nagyon durva volt. Egyszerűen nem lehetett megállítani pedig higgadt voltam. Végül leestem a betonra egy bakolás közben, megzúztam a könyököm, a derekam és letört egy porc a térdemből. Pedig senkinek nem akartam elhinni, hogy kicsi póniról márpedig lehet nagyot esni 😂😂😂 Azóta kell kontrollokra járnom és merevítős térdszorítót hordanom és lehet, hogy nemsokára műteni fognak. 6 hónapja nem ültem lovon 🙄

2020. márc. 18. 14:53
 2/8 anonim ***** válasza:
58%
Ugyanígy voltam vele én is, hiszen ilyenkor még nem tudod, hogy hogyan fogsz reagálni, valójában mennyire fájdalmas, vagy egyáltalán milyen érzés. Szóval természetes. :) Nyugi, előbb-utóbb be fog következni, viszont lovaglás közben szerintem semmiképp ne agyalj ezen, mert akkor nem fogsz tudni koncentrálni.
2020. márc. 18. 15:13
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Ne várd xd. Annal rosszabb nincs mikor a fejed beleba**odik a földbe. xd

És csődörön biztos hogy nem lovagoltál ha még nem biztos a vágtád, hanem inkább herélten.

Ritka a kezesbárány csődör de azt se adják kezdő alá, de még haladó gyerek alá se.

2020. márc. 18. 17:53
 4/8 A kérdező kommentje:

3-as

Nem herélt, hanem csődör. Nemrég hosszabbították meg a fed. engedélyét. És nemrég egy kancának csikója is lett tőle.

2020. márc. 18. 20:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Huu hát akkor az elég nagy felelőtlenség hogy egy csődörre kezdőt ráraknak. Ez most nem ellened szól de ha kattan nála valami és ő most menni akar egy kancáér akkor egy profi lovas se biztos hogy megtudja fogni bem hogy egy kezdő.
2020. márc. 18. 20:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Lovagolj sokat kengyel nélkül. Sokan úgy esnek, hogy kengyellel fixek, nélküle meg kb meg akarnak halni.

Az ugratásban is nagyobb az esésfaktor, főleg egy stoppolós lónál.

Amúgy ne verd magad, hogy mekkora lovas vagy, mert az ilyeneket előbb-utóbb kiskanállal szedik össze. Tudod alázat....

2020. márc. 19. 09:10
 7/8 A kérdező kommentje:

6-os

Bocsi, próbáltam úgy írni hogy a félreértéseket elkerüljem, de nem fényezem magam, sőt egyáltalán nem tartom magamat remek lovasnak. Csak egyszerűen élvezem a lovaglást és boldoggá tesz ha jól sikerül vagy ha különböző lovakon lovagolhatok. Én csak tapasztalni szeretnék dolgokat, amik eddig még nem történtek meg velem (mint pl a leesés).

2020. márc. 19. 15:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Én se estem kb 4-5 evig aztán lett egy lovam. Már kórházban is voltam miatta(csak gipszelték a kezem nem olyan komol) Ha egy ló nem úgy van lovagolva hogy mindenki mehet rajta és egésznap megy akkor azért van benne energia és ha jó kedve van akkor kiugrálja magát alattad.

Ugy is lehet esni hogy megilyed és megugrik, ha tele van és bakol attól is, ha megtorpan ugrás előtt, ha kirúg az ugras felet stb stb minden eljön egyszer esni is fogsz de nem kell direkt arra menni hogy leess(mert akkor úgyse fogsz) velem is volt még kezdő koromba hogy le akartam esni, kengyel nélküliztünk én meg szórakoztam meg dölöngéltem oldalra aztán megbotlott a ló én meg csak lecsúsztam oldalra, ezt nem is tekintem esésnek mert szinte "direkt volt"

2020. márc. 19. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!