Véleményetek szerint melyik élő, vagy néhai galopp ló lenne a befutó, ha lehetőség lenne összemérni Őket?
Egyáltalán össze lehet Őket hasonlítani vajon az ismert információk alapján amit a futott idő x távon mutat?
Lovak akikre gondoltam: Ruffian, Secretariat, American Pharoah, Kincsem, (Overdose?) és esetleg mások.
Nem hülyeséget akartam kérdezni, csak elméleti szinten, érdekességképp vagyok rá kíváncsi. Mindazonáltal wikipédia leggyorsabbnak Secretariat-ot, a legsikeresebbnek Kincsemet írja, de ugye engem a gyorsaság és a tehetség érdekel. Többi lónevet azért nem írtam, mert bár csodálatosan tehetségesek voltak, de talán ebben a mezőnyben nem elegek.
Egyébként én valamiért úgy gondolom, hogy talán Ruffian lett volna a legjobb ha van rá ideje szegénynek.
Ezt az összes felsorolt lónál csak a számok alapján lehet jelenleg kiszámolni ami nem mutatna valós eredményt mert :
(nem tudom milyen távon, mekkora sebességgel futottak csak egy példa)
Tegyük fel hogy Kincsem mondjuj 5km-en futott Overdose meg olyan 1km-en. Már nem tudod lemérni ha egymás mellé állítanás őket mert más távokra alkalmasak.
Tegyük fel hosszú távon mennek. Overdose kilő Kincsem is de az elso kilometerig Overdose vezetne hisz ő a jobb rövidebbe. Viszont a 1km után Kincsem feljönne hiába sokkal lassabb Overdosnál. Csak hát ugye jobban bírja a hosszú távot.
Emiatt csak azokat a lovakat tudod összehasonlítani amelyikek ugyan azon a pályahosszon futottak és csak az idejüket kell összehasonlítanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!