Az embereknek mi a baja a western lovaglással?
Mi a baja az embereknek a westernesekkel? Amint megtudják, hogy nem angolban lovagolok, csak legyintenek sokan. Angolosok pedig egyenesen szidnak, lenéznek minket, tisztelet a kivételnek, mindig akad.
(békével jöttem, pacsi az angolosoknak is:D)
A hordó tudod mennyi idő? 13-15 másodperc sprint. Ennyit kérnek a lótól, utána a seggük is ki van nyalva. Azt se felejtsük el, hogy az edzésen nem mennek versenytempót, illetve elég drága egy tisztavérű qh, appaloosa ahhoz, hogy csak úgy tönkre tegyék.
Sokan nincsenek vele tisztába, hogy a lovak szervezete, lába mit is bír.
Nézd meg mikor nagydíjon mennek az ugratók, mikor az 160-170es akadályról lejönnek mit kapnak az ízületek. Ha azt nézzük akkor az se épp természetes. Vagy a galopp, ahol 2-3 éves csikókat vágnak tönkre, mind fizikailag, mind mentálisan.
Az angolosok alapvetően azért nem szeretik a western lovasokat mert nekünk az első órától a stabil, szabályos ülést tanítják, azt hogy a lábfejed, a térded, a combod szorosan a ló oldalához van zárva, "ne lásat át a térded alatt!" a csípőd laza, a lóval együtt mozog, nem pattoghatsz, a kezed a marja fölött, kb egy ököl távolság köztük. Egyszóval: Az angol egy nagyon szabályozott stílus. Mi ehhez vagyunk szokva.
A western lovasok, a "cowboy-ok" marhákat tereltek, nekik nem tanították úgy a lovaglást, felültették a 9-10 éves kölyköt a lóra, elmondták a legalapvetőbb dolgokat és fennmaradt ahogy tudott. Ebben a stílusban nincsen megszabva hogy hogy ülj, Hogyan tartsd a kezedet, stb...
Mindkét stílusnak megvan a maga multja, maga szépsége.
A kérdésedre válaszolva:
Az angolosoknak trehánynak, néha már.már gusztustalannak tűnik egy-egy mozdulat.
Linkelek pár képet amitől nekem a hideg futkos a hátamon:
De ahogy fentebb már leírtam, mindkét stílusnak megvan a maga multja, maga szabályai. (csak ugye az angolban lényegesen több, legalábbis az ülésre vonatkozóan)
Egyik stílus sem több, sem kevesebb a másiknál, én nem ítélem el a western lovasokat. Remélem tudtam segíteni, ha hülyeséget írtam, vagy valakinek más elképzelése van a dolgokról, elnézést kérek!
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!