Lóútlevél átírás szerződés nélkül lemondó nyilatkozattal lehetséges megkerülve a szerződő felet?
Figyelt kérdés
Volt barátnömnek segítettem lovat venni .Elmentünk ,megvettük adásvételivel az én nevemen van.MEgbeszéltük ,hogy részletekben fizeti elkezdett nem fizetni ,majd most megtudtam , hogy átíratta a nevére. A következö féleképpen tette:
utolso bejegyzett volt tulaj volt benne én hüje nem irattam át mondván biztos nem lesz gond, felvette vele a kapcsolatott és lemondó nyilatkozatott íratott vele.Engem megkerülve és azt akitol vettem mert ö se iratta át.Utlevél iroda mindenröl tudott és mondta , hogy így is rendben van majd akineél lesz végleg jöjjön be és rá írják.
Így engem megkerülve bűncselekményt okozott és semmis a lemondó nyilatkozat.
Én még most is avval vívódom , hogy feljelentsem e ... mert na a szép emlékek. Ti mit tennétek a helyemben?
2020. jan. 8. 13:08
1/2 anonim válasza:
Mivel a "papír szerinti" tulajdonos lemondónyilatkozatot tett és átadta a volt baratnődnek megvan a hivatalos papírja róla de mivel az adásvételin a te neved van talán azzal tudsz még fordítani az álláson. Lehet hogy feljelentést kellene tenned vagy elmenni egy tanácsadásra ügyvédhez főleg ha nem egy 30 ezres póniról van szó.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ .Beszéltem mindenkivel aki kompetens az ügyben! Mint kiderült akkor is én vagyok a tulaj a szerződés az én kezemben van a hölgy megkerült engem és ezért feljelentést fogok tenni.Az a baj , hogy fogalma sincs arról mit tett és avval a lépéssel hogy a volt volt tulaj felkereste és íratott vele egy lemondó nyilatkozatot megtévesztette őt és engem kihagyva okirat hamisítást csinált ami büntetendő 3 év börtönnel jár.Nem hinném , hogy érdemel bárki is egy ilyen idióta lépésért hogy az álmai lova az ő nevén legyen börtönt ,de nagyon csúnya húzás volt. Felvettem vele a kapcsolatot ahol közöltem vele ,ha nem fizeti ki az árát akkor rendőrségre fogok menni. Remélem még időbe észbe kap.
2020. jan. 9. 11:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!