Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lóútlevél átírás szerződés...

Lóútlevél átírás szerződés nélkül lemondó nyilatkozattal lehetséges megkerülve a szerződő felet?

Figyelt kérdés

Volt barátnömnek segítettem lovat venni .Elmentünk ,megvettük adásvételivel az én nevemen van.MEgbeszéltük ,hogy részletekben fizeti elkezdett nem fizetni ,majd most megtudtam , hogy átíratta a nevére. A következö féleképpen tette:

utolso bejegyzett volt tulaj volt benne én hüje nem irattam át mondván biztos nem lesz gond, felvette vele a kapcsolatott és lemondó nyilatkozatott íratott vele.Engem megkerülve és azt akitol vettem mert ö se iratta át.Utlevél iroda mindenröl tudott és mondta , hogy így is rendben van majd akineél lesz végleg jöjjön be és rá írják.

Így engem megkerülve bűncselekményt okozott és semmis a lemondó nyilatkozat.

Én még most is avval vívódom , hogy feljelentsem e ... mert na a szép emlékek. Ti mit tennétek a helyemben?

2020. jan. 8. 13:08
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a "papír szerinti" tulajdonos lemondónyilatkozatot tett és átadta a volt baratnődnek megvan a hivatalos papírja róla de mivel az adásvételin a te neved van talán azzal tudsz még fordítani az álláson. Lehet hogy feljelentést kellene tenned vagy elmenni egy tanácsadásra ügyvédhez főleg ha nem egy 30 ezres póniról van szó.
2020. jan. 8. 22:10
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ .Beszéltem mindenkivel aki kompetens az ügyben! Mint kiderült akkor is én vagyok a tulaj a szerződés az én kezemben van a hölgy megkerült engem és ezért feljelentést fogok tenni.Az a baj , hogy fogalma sincs arról mit tett és avval a lépéssel hogy a volt volt tulaj felkereste és íratott vele egy lemondó nyilatkozatot megtévesztette őt és engem kihagyva okirat hamisítást csinált ami büntetendő 3 év börtönnel jár.Nem hinném , hogy érdemel bárki is egy ilyen idióta lépésért hogy az álmai lova az ő nevén legyen börtönt ,de nagyon csúnya húzás volt. Felvettem vele a kapcsolatot ahol közöltem vele ,ha nem fizeti ki az árát akkor rendőrségre fogok menni. Remélem még időbe észbe kap.
2020. jan. 9. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!