Jó állóképesség fejlesztõ és erõsítõ feladatok lovasoknak?
Sziasztok! Volt egy balesetem ami miatt sok idõre abba kellett hagynom a sportolást. Azelõt heti 6-7 edzésem volt, mivel akkoriban nem csak lovagoltam. Azóta teljesen jól vagyok, illetve most csak a lovaglásra koncentrálok és idõvel újra szeretnék versenyezni. Viszont nagyon elfáradok már kevés munkától is és az izmaim sem a régiek. Tudom, hogy ez idõvel jobb lesz, viszont addig is szeretnék itthon is többet foglalkozni ezzel. Valaki tud esetleg olyan feladatokat mondani ami ezen segíthet, (erõsítõ, illetve állóképesség fejlesztõ)? Magamtól is ki tudok találni, de kíváncsi lennék mások tanácsaira.
Elõre is köszönöm!
Állj a kengyelben, szorítsd a combjaiddal a lovat (ameddig bírod, ne hagyd abba).
A ló legyen futószáron, valaki hajtsa. Garantáltan be fog durranni a combod, erősödni fog.
Esetleg konditermi edzés, vagy valami saját testsúlyo/otthoni gyakorlat szintén combra.
Guggolás helyesen kivitelezve.
- széles terpeszben > popsira megy + combhajlító
- szűk terpeszben > inkább combra hat
Combhajlító + combfeszítő
Esetleg, ha a hátad fáj, a tartásod se a legjobb lovon, akkor hátizom gyakorlatok.
😉
(előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!