Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovaglás-Valaki segítene nekem?

Lovaglás-Valaki segítene nekem?

Figyelt kérdés

Rendes lovardába járok, az edzőm nagyon jó, de most teljesen összezavarodtam. Valaki elmagyarázná, hogy ezeket hogyan kell? A nagyrészét tudom, de lehet összekeverem :/.

1. Ügetésből, hogy vesszük fel a lovat lépésbe?

2. Lépésből, hogy állítjuk meg a lovat?

3. Vágtából, hogy vesszük fel a lovat ügetésbe?

4. Az ügetést hogyan tudjuk rövidíteni?

5. A vágtát hogyan tudjuk rövidíteni?

6. Felvételt hogy végzünk?

7. Félfelvételt hogy végzünk?

8. Lépésben, hogy hajtjuk a lovat?

Tudom nagyon amatőr kérdések is, de eddig 2 lovardába jártam és teljesen máshogy oktatnak mindkettőben.

Nagyon köszönöm annak, aki segít!

2019. okt. 31. 17:50
 1/7 anonim válasza:
23%

Szia

1. Leülsz, meghúzod a szárakat

2. Ugyanúgy, mint ügetésből

3. Szintén ugyanaz a technika, de akár sistereghetsz is hozzá mindegyiknél

4.Félfelvéte, de közben hajtod a lovat, nem hagyod vissza esni lépésbe

5. Ugyanúgy, mint ügetésnél

6. Az első válasz

7. Úgy képzeld el, mint egy teljes felvételt csak félúton meggondolnád magad. Ezzel jelzed a lóna, hogy feladat jön

8. Csizmával, kicsi csettegéssel esetleg

Nem ígérem, hogy teljesen jók a válaszok, de remélem tudtam segíteni azért. Ha van még kérdésed írj privátban!

2019. okt. 31. 18:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! De én úgy tudom a szárakat nem kell húzni csak megtartani, de lehet, hogy neked van igazad! Nagyon köszi💙💙
2019. okt. 31. 18:24
 3/7 anonim ***** válasza:
28%

1: leülsz, szárakat megtartod, csizma segítséget megszünteted, nem követed tovább a ló mozgását.

2:nem követed a lovat tovább, szárakat megtartod, derekadat meghúzod.

3: lásd az első választ.

4:felvevő segítséget adsz a lónak minha fel akarnád venni lépésbe, de a csízmasegítséget megtartod, hajtod tovább a lovat.

5: lásd a négyes választ

6: Első válasz kb minden jármódnál.

7:megmozgatod a szárakat, csak jelzel a lónak, elkezded a zablához hajtani, de még nem csinálsz teljes felvételt.

8: felváltva zárod a csízmákat, mikor a kulső első lába mozdul hátra akkor a külső csízmát zárod, és fordítva.

Nem biztos hogy minden pontos, de remélem segítettem.😊

2019. okt. 31. 18:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor jól tudtam, hogy lépésben nem egyszerre kell mindkét lábbal hajtani, hanem felváltva.
2019. okt. 31. 18:31
 5/7 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy mit jelent az, hogy zablához hajtani?
2019. okt. 31. 19:47
 6/7 anonim ***** válasza:
56%

A szárakat megtartod vagy félfelvételeket csinálsz. Játszasz a zablával és ügetésben minden leülésnél zár a csizma.

Tehát szó szerint bele kell hajtani a zablába.

2019. nov. 1. 12:09
 7/7 anonim ***** válasza:

[link]

Erősen ajánlott olvasmány, de egyébként ne félj bármit, a legapróbb dolgot is megkérdezni az oktatódtól. Ha húzza a száját a sok kérdésre, akkor meg keress olyan helyet ahol nem sarlatán oktat és megtanítja neked a teljes -, illetve félfelvételt és az előrehajtó segítségeket.

2019. nov. 1. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!