Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mesélnétek arról hogy milyen...

Mesélnétek arról hogy milyen a lovardai élet illetve tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok és gyerekkori álmom hogy lovagoljak és most végre megengedhetjük magunknak. Életemben 2x ültem lovon akkor is csak osztálykiránduláson.

Milyen lovardába járni? Óra után rögtön haza zavarnak vagy mehetek mondjuk simogatni a lovakat foglalkozni velük? Ha bérletet váltok az mit tartalmaz?

Tudtok ajánlani lovardát Budapesten? Leginkább a 10.kerület környékén de lehet messzebb is a lényeg a minőség és ne "tömeglovarda" legyen.

Előre is köszönöm szépen a válaszokat! :)

2019. szept. 17. 19:44
 1/5 anonim ***** válasza:
21%

Én csak a saját lovas tanyámról tudok nyilatkozni ahova járok.

Ez egy kis faluban van. Van kB 100 lova a bácsinak. Ingyen lovagolok nála. Kaptam tőle egy kis csikót is. A lovaglás előtt le ápoljuk a lovat majd felnyergeljuk és megyünk utána mi is szereljük le a lovat. És etetni is szoktam. Meg takarítani.

Sokszor fogatot is szoktam hajtani.

Egy Pesti lovardaba szerintem tulaj függő illetve oktató, hogy mi, hogy lesz.

2019. szept. 17. 21:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!:) Huh akkor jó kis helyed van:) Továbbra is jó lovaglást neked!
2019. szept. 18. 06:05
 3/5 anonim ***** válasza:
79%
Az első akkora kamu, ilyen a világon nincs, nemhogy itthon xd
2019. szept. 18. 15:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én Budapesttől egy kicsit messzebb lovagolok. A lovardában nálunk úgy van, hogy ha edzés előtt kb egy fél órával érkezel, és nincs előtted lovas akkor te nyergelheted és kantározhatod a lovat, persze segítséggel. Ez a segítség általában mi vagyunk (oda járó általában lányok akik gyakorlatilag a fél életüket a lovardaban töltik). Ha van előtted lovas (ez általában csak hétvégente jellemző.) akkor sajnos nem te nyergelsz+kantározol de ez ritka. Lovaglás után is te mész föl a lóval és t nyergeled le is, szintén amíg nem megy addig segítséggel. Edzés után annyit maradsz amennyit csak szeretnél körbemehetsz a lovardában simogathatod a lovakat ha odajönnek a karámhoz, szóval tényleg addig maradsz ameddig szeretnél utána.

Nagyon jó hely, de egy kicsit messze van(Veresegyház közelében).

2019. szept. 20. 16:50
 5/5 anonim ***** válasza:

valszeg mar nem aktualis a kerdes, viszont azert leirom a tapasztalataim a kesobbi olvasoknak is.

az elejen fel fogjak neked szerelni a lovat, mivel azt meg nem tudod, viszont lecsutakolni nagy esellyel te fogod. ora utan is ottmaradhatsz az istalloban, legalabbis nalunk igy van. ha akarsz tobb oran at is ott maradhatsz.

nekem suli kozben csak 1 delutan fer bele, olyankor kibuszozunk par baratnommel, itatunk,etetunk ha kell, utana lecsutakoljuk es felszereljuk a lovakat, majd megyunk ki terepre vagy palyara. ha terepre megyunk az edzonk lovat is mi nyergeljuk fel.

nyaron altalaban tobb napig szoktunk kint lenni es segiteni az ott dolgozo lanynak: etetni,itatni,szart kiszedni, ellatni a tobbi allatot, illetve lovagoltatni is szoktunk kezdoket

2021. márc. 18. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!