Milyen folyamata van az ugras atvaltasnak? Leirná valaki pontosan kerem?

Regota lovagolok.
Most egy nagyon kezdo lovat, ami meg kb semmit nem tud. Ugrasvaltast nagyon meg nem csinaltam, csak par loval meg a sajatommal. Vele nehez lesz.
Koszonom a segitsegedet!

Ha még nem csináltad sokszor, akkor nem biztos, hogy neked kéne a lovat tanítanod. Első körben ugorjon be pöccre helyesen mindkét lábra. Átugratást meg úgy gyakorol, hogy felveszed pár ütemet ügetésbe vagy lépésbe és egyből ugratod másik kézre. Körön gyakorold. Aztán a köztes ütemek számát egyre csökkented és igyekszed egy pillanat alatt átállítani és ugratni a lovat másik kézre. Figyelem! Minden új feladat bevezetéséhez türelem kell,csak akkor lépj tovább, ha az előző lépcsőfok már jól megy. Igazából az alapja az, hogy a ló átengedő legyen és pöccre induljon mindkét kézen. Van egy ló amivel szoktam gyakorolni, ő jobb kézen jobban szeret vágtázni, ezért bal kézen kezdek vele és a jobbra már mikor előkészítem szinte gondolatra ugrik, visszafelé kicsit több csizma kell neki.
Inkább legyen melletted egy edző is, mert ő látja ott helyben, hogy mit csináltok a lóval és a helyzetnek megfelelő instrukciókat tud adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!