Lovas munkát lehet vállalni végzettség nélkül?
Elméletileg nem lehetne (szerintem), de hiány van a normális lovászokból, így ezt a munkakört szerintem bárki betöltheti.
Az már más kérdés, hogy találsz-e olyan helyet ahol a 0-ról betanítanak. Szerintem egy próbát megér, ha hosszútávra tervezel és igényes vagy magadra és a munkádra. :)
A lovász munkához, ha papírra nem is, de tapasztalatra szükség van. Pl el tudj vezetni egy mént az istállósoron. Vagy ismerd fel, ha gáz van, pl egy kólikát. Tudj a lovak körül biztonságosan mozogni.
Mondjuk a komolyabb értelemben vett lovász, amit ugye képeznek is iskolában, ismeri a takarmányozást, betegségeket, lovagol, kocsizik, futószáraz, ápolja a lovakat, felállítja és fenntartja az istállórendet. Régebben ez egy sokkal többrétegű szakma volt. Másnap a lovászt inkább csak trágyázni, eteni, meg karbantartónak tartják. Ráadásul még se fizetik.
Rengeteg helyen örülnék, ha találnak egy Jóskapistát, aki nem veri a lovakat és nem gyújtja magára részegen az istállót, az ilyenek mellett pedig nem sokat lehet tanulni.
Esetleg keresd Bozsik Józsit, neki szívügye a klasszikus lovász képzés, hátha a szárnyai alá vesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!