Kinek milyen tapasztalata van a gipszeléssel SOS?
Figyelt kérdés
Kimentettünk egy csikót a vágóhíd elől. Mielőtt elhoztuk megnézettük két állatorvossal,akik persze egymás ellen beszéltek. Az egyik azt mondja gyógypatkó és legelő, a másik pedig, hogy gipsz csakhogy arra azt mondjak csontig feltöri a lábát és berohad stb..? Nekünk a gipsz tűnik reálisnak jelen pillanatban de nem szeretnénk többet ártani.2019. aug. 5. 15:47
1/5 anonim válasza:
Nagyon rendesek vagytok hogy kimentettétek!
El van törve a lába?Vagy mi a baja?
2/5 A kérdező kommentje:
Beletekeredett a kötélbe a lába, az ujjnyújtó ínszalagja elszakadt. Ezzel nem foglalkozott a gazdája így a többi szalag és izom, ami helyettesíthette volna ezt a szalagot megnyúltak és hátul pedig megrövidültek.
2019. aug. 5. 16:42
3/5 anonim válasza:
Gipszelt lovat egyet láttam, annak csak a másik patája nőtt meg nagyon, mivel nyilván nem lehetett felvenni, hogy a másikra terhelődjön a súlya. Ezzel is számolni kell a gipszelésnél, hogy berohadhat a másik pata.. Feltörni nem láttam, de irdatlan mennyiségű vattát tesznek alá, hogy ne legyen baj. Azt nem lehet, hogy 3-4 hét gipsz, utána spéci patkó, pihenés, esetleg éjjelre istállófásli..? De lehet azt is, hogy gipsz után még hetekig kis séta kézen, esetleg nyugtató kaja, nehogy pattogjon, hogy már nem fáj.. És folyamatosan fáslizni (persze, leszedve, átmasszírozva, visszatéve).
4/5 anonim válasza:
Személyes tapasztalatom nincsen szerencsére, de laminitist szoktak kezelni vele (gipszre gondolok itt) eredményesen. Arról nem hallottam még hogy kárt tenne a gipsz a lóban a kezelés alatt, de az eredmények jók.
Szerintem próbáld meg, ha meg baj van vele akkor szedessétek le.
Esetleg kérjetek még egy véleményt egy harmadik dokitól, hogy könnyebb legyen a két módszer között dönteni.
5/5 anonim válasza:
Egy hónap gipsz és boxnyugalom volt nekünk. A gipszelt lábán elsorvadtak eléggé a farizmai, masszírozni kellett, a másik oldala megerősödött, azt is masszírozni, a patáját kellett talán kicsit rézgálicozni. Természetesen a gipsz alatt valóban egy csomó vatta és így nem törte fel. De ha már vagytok annyira rendesek hogy vágóhídról mentettétek és ilyen állatorvosi költségekbe veritek magatokat akkor gondolom, figyelni fogtok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!