11éve lovagolok lassan 12. Szerintetek érdemes lovat venni?
A betanítást külön erre kiképzett szakember végzi. Te nem vagy erre alkalmas, mert ehhez nem elég az, hogy jól tudsz lovagolni, az idomítás, belovaglás ennél sokkal több.
A helyedben bérelnék egy lovat, akit neked kéne gondozni, edzeni. Így belekóstolhatsz a lótartásba, de mégse az lesz, hogy tartási tapasztalat nélkül ott van egy állat, akit megvettél drága pénzért és gond van vele.
Egyelőre csak felestartás vagy bérlet ló, szakképzett emberek felügyelete mellett. Aztán később saját. Hiába tudsz lovagolni, ha nem értesz a lótartáshoz. Először azt is tanuld ki, különben könnyen tönkreteheted a jövendőbeli lovadat.
És semmiképpen se te “tanítsd be”. Az egy külön szakma és nem elég hogy jó lovas vagy. Az egy dolog hogy tudsz autót vezetni, de attól még nem tudsz autót építeni. Hidd el mindketten jobban jártok, ha egy képzett és tapasztalt lovat választasz MAJD elsőnek.
"Szerintetek bérbe tarttsak lovat vagy én tanítsam be ?"
1. Profi lovas nem kérdez ilyet.
2. A profi lovas sose mondja ki, vagy állítja magáról, hogy profi.
3. Ha versenyzel, akkor van edződ, szerintem ezt a témát vele kellene megvitatnod, hiszen ő tudja hogy mennyire értesz a lóhoz. A belovaglás pedig külön szakma. Ahhoz elsősorban alázat kell, ami belőled hiányzik.
Szerintem a lótartás elsősorban nem attól függ, hogy ki milyen lovas. Persze ha bértartásban van, akkor kicsivel könnyebb a dolgod, mert a "piszkos munkát" elvégzik helyetted, neked csak lovagolnod kell. Ha otthon tartanád, akkor mindenképp vedd figyelembe, hogy tudsz-e biztosítani számára elég nagy legelőt, fedett helyet, van-e türelmed naponta akár többször takarítani a trágyát, észre tudod-e venni időben, ha megbetegszik, stb...
Nem tudom, szoktál mondjuk földről dolgozni a lóval?
Jezusom🤦🏻♀️
Te aztán biztosan “profi” vagy
Szerintem maradj inkább a öreg iskolalovaknal vagy esetleg vehetsz egy hintalovat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!