Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovas szakközépiskola?

Lovas szakközépiskola?

Figyelt kérdés
Van olyan suli, ahol lehet lovasoktatónak tanulni általános után, és ad érettségit?

2019. júl. 31. 13:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nincs. Ami iskolák vannak ott lovásznak tudsz csak tanulni.
2019. júl. 31. 13:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Ohh... Azért köszönöm!
2019. júl. 31. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Lovasoktatónak csak OKJ-val vagy a TF-en lehet tanulni, ahhoz pedig középiskola kell.

Lovásznak tanulhatsz középiskolában, de le lehet pontozni, az ilyen iskolák nem túl színvonalasak, csomó diák azért megy oda, mert máshova nem vették fel.

2019. júl. 31. 15:17
 4/5 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy az OKJ megszűnik, vagy nem?
2019. aug. 1. 00:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nyugi nem reménytelen helyzet, én lovas szakközépbe készülök. Kaposváron van a Pannon Lovasakadémia (az egyetem mellett Toponár határán). 9-11 évfolyamig lovász oktatás és a 12 évfolyamot sima osztályban végzed, ami ad érettségit. Utána (ha szeretnéd) lehet továbbmenni OKJ-sra. Konkrét lovászattal foglalkozó középiskolás iskolaépület nincs, a mezőgazdaságiba kell jelentkezni lovász szakra (ott lesz az elméleti), gyakorlati oktatásra átmentek a Pannonba (több a gyakorlati mint az elméleti órák száma). Ha úgy döntesz hogy 3 évnyi szakképzés és egy sima osztályban töltött év (+érettségi)után továbbmész OKJ-sra, ott tanulhatod a lovasoktató, patkolókovács, ménesgazda, lótenyésztő (stb.). Ha érdekel, informálódhatsz a Mezgaz.hu oldalán (Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma). De ha a gyakorlati képzés helyéről szeretnél kérdezni, csak nyugodtan.
2019. aug. 14. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!