Lovas szakközépiskola?
Figyelt kérdés
Van olyan suli, ahol lehet lovasoktatónak tanulni általános után, és ad érettségit?2019. júl. 31. 13:31
1/5 anonim válasza:
Sajnos nincs. Ami iskolák vannak ott lovásznak tudsz csak tanulni.
2/5 A kérdező kommentje:
Ohh... Azért köszönöm!
2019. júl. 31. 13:47
3/5 anonim válasza:
Lovasoktatónak csak OKJ-val vagy a TF-en lehet tanulni, ahhoz pedig középiskola kell.
Lovásznak tanulhatsz középiskolában, de le lehet pontozni, az ilyen iskolák nem túl színvonalasak, csomó diák azért megy oda, mert máshova nem vették fel.
4/5 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy az OKJ megszűnik, vagy nem?
2019. aug. 1. 00:02
5/5 anonim válasza:
Szia! Nyugi nem reménytelen helyzet, én lovas szakközépbe készülök. Kaposváron van a Pannon Lovasakadémia (az egyetem mellett Toponár határán). 9-11 évfolyamig lovász oktatás és a 12 évfolyamot sima osztályban végzed, ami ad érettségit. Utána (ha szeretnéd) lehet továbbmenni OKJ-sra. Konkrét lovászattal foglalkozó középiskolás iskolaépület nincs, a mezőgazdaságiba kell jelentkezni lovász szakra (ott lesz az elméleti), gyakorlati oktatásra átmentek a Pannonba (több a gyakorlati mint az elméleti órák száma). Ha úgy döntesz hogy 3 évnyi szakképzés és egy sima osztályban töltött év (+érettségi)után továbbmész OKJ-sra, ott tanulhatod a lovasoktató, patkolókovács, ménesgazda, lótenyésztő (stb.). Ha érdekel, informálódhatsz a Mezgaz.hu oldalán (Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma). De ha a gyakorlati képzés helyéről szeretnél kérdezni, csak nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!