Hogyan érjem el, hogy a kutyám ne kergesse a macskát? Bővebben lent.
Akkor válts kutyasulit!
Csoki nem bántani akarja a macskákat és később sem fogja, még gyerek és kajla.
4 hónapos, majd megszokja. Érdemes lenne megtanítani neki a "marad!" parancsot és ha a macskák épp átviharzanak előtte és sikerül egy helyben maradnia (sokat kell gyakorolni), akkor kaphat egy jutifalit.
Minden kölyökkutya kergeti azt, ami szalad előle, a macskák is hozzá fognak szokni.
Nem tudom nálatok bemehetnek-e a házba (az én macskáim bentiek), én bent szoktattam össze őket. Ott a macskák sem féltek, hagytam, hogy megszagolják egymást.
Ha a kutya túlzottan belendült, akkor rászóltam és odébb vittem a macskáktól.
Hamar megtanulta.
Ki kellene alakítani egy olyan légkört, amiben a macsekok is biztonságban érzik magukat és nem nyílt terepen kell menekülniük a kutya elől.
Szólj rá bátran és határozottan, ne engedd neki, hogy kergesse őket!
Ha nem sikerül a kutyasuli segítségével előrébb jutni, akkor keress neki más gazdat.. A macskaid voltak ott előbb, megérdemlik a nyugodt életet.
Legfeljebb annyit tudsz tenni, hogy benti macskák lesznek, a kutya meg csak kinti.
A kutyus csak játszani akar, a cicákat kellene valahogy hozzászoktatni a kutya jelenlétéhez, hogy ne féljenek.
Ha a macska már nem fél, később jó barátságban lesznek.
A kutya sem fogja bántani őket később sem, ha még most kölyök korban megszokja a jelenlétüket.
“A kutyasuliban nem sok joval biztatnak”
Milyen kutyasuliba jársz te, áruld már el kérlek. Melyik az a hely, ahol -a te állításod szerint- nem képesek neked a legalapvetőbb parancsszó, a NEM megtanítására. Ugyanis ezzel az egy szóval tiltunk le mindent a kutyának. Meglódul, rászólsz, megáll. Ennyi a nagy titok.. szerintem úgy jársz te kutyasuliba, mint ahogy én vagyok az angol királynő.
Mi elmondtuk nem szabad bántani a macskákat. (Menhelyi kutya) Eréjesebben rászólunk néha, ha megindul feléjük.
Jól kijönnek feneküket szaglássza néha 5 macska van. Orr összeérintés, szimat volt valamelyik egyik között. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!