Miért nincs megadva %-ban a taste of the wild kutyatáp összetétele? Miért isteníti mindenki, ha azt se tudják miből van összerakva?
Érdekes. Nekem a legelső találat Google-n ez:
"Garantált beltartalmi értékek:
Nyersfehérje: 25%
Nyerszsír: 15%
Nyers rost: 3%
Nedvességtartalom: 10%
Nátrium: 0,3%
cink: 150mg/kg
E-vitamin: 150mg/kg
Szelén: 0,4mg/kg
Omega-6 zsírsavak: 2,4%
Omega-3 zsírsavak: 0,3%"
Lazac (21%), tengeri halliszt, édesburgonya, burgonya, repceolaj, lazacliszt, büstölt lazac (4%), burgonyarost, ásványi anyagok, szárított cikóriagyökér, paradicsom, áfonya, málna, yucca-schidigera-kivonat.
Nincs benne semmi rossz, akkor mi a baj vele? Törvény szerint nem kötelező feltüntetni %-osan az arányokat.
Tudsz olyan tápot, ahol minden anyag fel van tüntetve %-os pontossággal?
"mikor nem is olyan jó"
Ha csak az összetevőket nézzük, akkor teljesen OK, maximum abba tudnék belekötni, hogy "természetes aroma" is van benne, ami ki tudja mit takar.
A fehérjetartalomról annyit, hogy nem feltétlenül az számít, hogy magas-e, hiszen a szervezet nem élhet 100% fehérjén. Ilyen táplálék konkrétan nincs is. Aki ez alapján ítéli meg a tápot, az vegyen 40%-os fehérjetartalmút, csak aztán ne csodálkozzon, hogy a valóságban még harmadannyi sincs benne...
Pl. nézzük a valóságot: 100g csirkehúsban van 22,5g fehérje, ez ha jól számolom 23%-nak felel meg. És most direkt a csirkehúst néztem meg, mert a testépítők pont a magas fehérjetartalma miatt eszik nap-mint-nap és BARF etetésben is előfordul, magyarán ha BARF etetel egy kutyát, akkor kb. 23% vagy ennél kevesebb fehérjetartalmú ételt adsz neki. Ami ennél kirívóan nagyobb fehérjetartalmú, az vagy valami kotyvasztott sz. vagy trükköznek valamit a számolásokkal.
A táp összetevői szerintem azért nincsenek %-osan lebontva, mert akkor vissza lehetne számolni belőle a receptet. Én a többi tápnál is úgy látom, hogy csak az elhanyagolható összetevők vannak %-osan vagy grammra kiírva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!