A border collie szokott ugatni lakásban?

Ha mentett is szóba jöhet, őket ajánlom:
Vannak Kong játékok, azok ezek a jutalomfalatosak. Én A saját elrongyolódott ruháimból készítettem az enyémnek játékot, az a legnagyobb sláger, mivel az elnyűtt ruhák a tömőanyag is, ezért nem okoz kárt a kutyának, gazdiszagú, és nem növelem a szemetet.

Szokott. De csak ha valami baja van. Az exbarátnőmnek volt egy border collie-skót juhász keveréke (hosszú bunda, hosszú pofi, de teljesen BC színezetű), nőstény -nos, Ő tényleg csak akkor vakkantott egyet-kettőt, amikor valami baja volt. Amúgy teljesen csendben volt közöttünk, vagy kinn az udvaron. Néha ilyen "torokhangon" nyögött, pici halk vakkantással, hogy "tessék velem foglalkozni".
Napközben, míg dolgoztunk, kinn volt az udvaron, és teljesen csendben volt.
Megrágni egyedül, egyetlen egyszer, és csak nagyon kicsit, a dzsekim alsó részén lévő összehúzó-gumi műanyag bogyócát rágta meg, de épp csak látszott rajta a foga nyoma, nem tette használhatatlanná. Érdekelte, megszimatolta, szájába vette, és ennyi. :) Imádtam a "kiscsajt". Rettenetesen okos volt. Néha trollkodott is. Az udvaron guggoltam, valamit épp szereltem, odajött mögém -akkor még hosszú hajam volt- és óvatosan, a fogaival egyszerűen kiszedte a hajgumimat, és vigyorogva rohant el vele. :D

Minden kutya akkor ugat ha nincs kelloen foglalkozva vele,meg nevelve illetve bar nem bc, de kistestuekrol is elterjedt az higy ugatnak ha kell ha nem. Mar kolyok korban tiltottuk az ugatast mindket kutyanal. Most mar csak akkor ugat (mar csak egy kutyank van) ha kopognak, vagy matatnak az ajtonal. Illetve mig uj lako volt a szembe szomszed uj zajokkal akkor vakkantott parat. De par honap mulva megszokta oket is. Tenyleg csak akkor ugat ha vmi nagyon szokatlan zajt hall azt is inkabb az ajtonal.
Felesleges ugatas feszko levezetes is szokott lenni, igy fontos higy le legyen farasztva ne unalmaba szokjon ra.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!