Miért ennyire korlátolt valaki, ha a kutyákról van szó?
Éves villanyóra ellenőrzés ...
5 éves lányommal voltam otthon szabin, így ki tudtam menni, amikor csöngetett a villanyórát leolvasó kb 50-es férfi. A kutyám ott állt az udvaron amikor kimentem, lefektettem a kb 5 méterre a kaputól, hogy nehogy probléma legyen belőle, van aki fél a kutyáktól, vagy nem szereti őket, ezt meg tudom érteni, nem is akarom rájuk erőltetni a kutyázást. Erre a pasas, mikor nyitnám ki a kaput, mondja, hogy ő nem hajlandó addig bejönni, amíg be nem zárom a kutyát. Van kennel, de épp a szomszéd kerítést újít fel, szóval nem tudom bezárni sehova a kutyát, mert az egyik oldala nyitott emiatt. Magyaráztam, hogy a kutya A, nem bánt, B, megfogom, ha az úgy jó, bár akkor nem tudom megmutatni hol a villanyóra, sem a kaput kinyitni. Nem, az se jó, ha megfogom a kutyát. Magyarázom már kissé ingerülten, hogy jól nevelt kutya, én vagyok a gazdája, tudom, hogy nem bánt, ezenkívül engedelmeskedik nekem szinte bármilyen helyzetben, nem kell félni tőle. Nem, az nem elég neki, ha a kutyát nem viszem el, ő nem hajlandó bejönni. A vége az lett, hogy ki kellett hívni a lányom, ő nyitotta a kaput, én meg fogtam a kutyát pórázon. Erre is elkezdte, hogy igazán mehetnék messzebb, el a kert végébe, mert így csak akadályozom a munkáját. Persze, az 5 éves lányomat meg nyitott ajtónál hagyjam ott egy idegennek, hogy oldja meg a villanyóra leolvasását?!
Nem értem egyszerűen, hogy hogy lehet valaki ilyen nehéz felfogású, számomra már-már korlátolt személyiség. Ez nekik megéri, direkt idegesítik az embereket vagy szimplán ennyire buták? Miért nem lehet elfogadni a kutyákat, vagy hogy a gazda ismeri a kutyát? Valószínűleg nem fogom ráuszítani a kutyát, ami amúgy sem egy támadó fajta (egy halál nyugodt labrador), és ha azt mondom, a kutya nem bánt, akkor ez így is van. Segítsetek kérlek, csak én nem értem az ilyesmit, vagy most én reagáltam túl a helyzetet?
Azért nem zártam be a házba, mert nem jöhet be oda a kutya. Igen, 2 percre sem. Lehet vitatkozni, hogy ez miért jó, nem jó, de így van.
Köszönök minden választ, így már körülbelül értem, el tudom képzelni a viselkedés okát. Úgy látszik nekem is tanulnom kell még az ilyen helyzetek kezelését, de igyekszem higgyétek el! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!