Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Magyarországon lehet már...

Magyarországon lehet már kapni valahol Labradoodlet?

Figyelt kérdés

Régebben nem nagyon, esetleg most már?

Vagy valamilyen közepes uszkár keverékeket?

2019. júl. 10. 20:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem hullik a szőre... Az uszkár is az
2019. júl. 11. 09:46
 12/18 A kérdező kommentje:
Igen, az is.
2019. júl. 11. 11:15
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Meg még azon kívül van 10-15 fajta + azok keverékei nagy eséllyel öröklik

Ez nem ok a szaporításra

2019. júl. 11. 12:30
 14/18 A kérdező kommentje:
Szerintem egyébként nagyon aranyos kutyák ezek at uszkár keverékek.
2019. júl. 11. 14:17
 15/18 anonim ***** válasza:
59%

Istenem, ennyi agyhalottat. Leírtuk hogy kvára nem kéne támogatni a designer keverékek szaporítását...

Majd kiemeli a kérdést.

Na EZÉRT tartunk ott, ahol még mindig

2019. júl. 13. 15:52
 16/18 anonim ***** válasza:
75%

Kezdjük azzal, hogy magára valamit is adó tenyésztő nem fog keveréket gyártani, mert kegyetlen sokat dolgozott a kutyáival, hogy elérjék az eredményeiket legyen az kiállítási cím, munka vagy sporteredmény.

"Állírólag azért hozták létre mert ez hipoallergén kutya."

El kellene felejteni ezt a hippoallergén maszlagot. Nem allergizáló kutya nem létezik, allergén fehérjét az összes kutya termel, ezek nyállal, elhalt hámsejtekkel ürülnek. A "hippoallergén"-nek kikiáltott kutyák annyit tudnak, hogy nem hullik a szőrük, ami éppen tud segítség lenni, ha enyhe allergiája van az embernek. Ha erősebb az allergiád, beszoptad. (Mondom ezt úgy, hogy a macska és tengerimalac mellett egyéb allergiák miatt az összes rágcsáló és madár is ki van csukva nálam. Most dőljek a kardomba?)

Ahogy már előttem is leírták neked, a keverékek bármelyik szülőre visszaüthetnek (sőt, szerencsétlen esetben halmozódhatnak a problémáik). Ez a szőr esetében azt jelenti, hogy egy uszkármix almon belül bőven előfordulhat olyan kölyök, aminek hullik a szőre, de olyan is, amiben olyan szerencsétlenül jöttek össze a gének, hogy egy rémálom napi szinten is kezelni és kozmetikáztatni is.

Igen, azért hozták létre, mert hippoallergén segítőkutyát szerettek volna létrehozni, de az eredeti tenyésztő is rájött, hogy ez nagyon nem így működik és több kárt okozott, mint hasznot. Pláne, hogy az utóbbi években felkapták a trendet, nyakló nélkül kevernek mindent, mindennel, aggasztanak rá egy cuki nevet és már mehet is a piacra.

"Szerintem egyébként nagyon aranyos kutyák ezek at uszkár keverékek."

Na és? Nem pofára veszünk kutyát.

2019. júl. 14. 09:26
 17/18 anonim ***** válasza:
52%
#16 mégsem fog venni senki olyan kutyát, ami szerinte nem szép,...
2019. júl. 14. 09:35
 18/18 anonim ***** válasza:
5%

Előző válaszoló, ez nem igaz. Én például uszkárt vettem, de nem azért mert tetszett a kinézete. Sőt, nekem sosem tetszett az a megcsinált kinézete, mindig a kutya formájú kutyákat szerettem. De mikor kutyaválasztásra került a sor, gondos egy éves áttekintés, informálódás után rájöttem, hogy az én életvitelemhez az uszkár, azon belül is a közép-uszkár a megfelelő számomra. És azóta egy csodás uszkár kutyus gazdija vagyok, akivel teljesen meg vagyok elégedve és már a kinézetét és el tudtam fogadni, egyre nyitottabb vagyok a fazonnyírásokra is, ami még az én ízlésemnek belefér.

Ezért a kérdezőnek is azt javaslom, ha kutyát szeretne, ne kinézet alapkán döntsön, mert akkor nem azt fogja kapni, amire számított és sajnos legtöbb esetben ezért kerülnek utcára, menhelyre a kutyák.

Én elsősorban inkább mindenkit lebeszélnék a kutyavásárlásról vagy örökbefogadásról. Csak akkor vegyél magadhoz kutyát, ha kellő elhatározásod van, információd a kutyákról, a neveléséről és az adott fajtáról. Szerintem nagyon fontos, hogy a megfelelő fajtát válassza ki az ember, ha a tenyésztőt választja.

2020. febr. 11. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!