Hogy lehet, hogy a kutyámnak nincsen kennelneve?
Késő bánat, de ha pl kiállításra,tenyésztésre akarsz kutyát venni,nagyon utána kell nézni a tenyésztőnek,meg hogy valós kennelje is legyen bejegyezve.
Szerződést irtatok?
Ha nem akkor már az is gyanús.
Valószínű hamis a törzskönyv, szóval fel is jelentheted. Mondd meg neki, hogy kéred vissza a kutya árát, különben feljelented.
És akkor is jelentsd fel, ha visszafizette. :)
Mennyi idős a kutya?
4 hónapos a kutya. Szerzōdés van, de az adatokon és azon kívül, hogy a kutya egészségesen lett átadva nincs benne semmi.
Azt a választ kaptam, hogy az országukban lehozhat egy tenyésztō 2 almot és csak utána váltanak kennelnevet. Arra gondoltam írok az ottani egyesületnek egy e-mailt errōl. Szerintetek válaszolnának? Egyszer már írtam egy fajtaklubnak azügyben, hogy ismerek egy "kennelneves szaporítót", aki több tk-t kér le, mint ahány kölyök van és a szaporító haverjának adja ōket, így azok tk-s címmel adják a kutyát. Sajnos válaszra sem méltattak pedig bizonyítékokat is csatoltam.
Megvetted a kutyát és most akarsz nyomozni, milyen tenyészetből van?
Tedd már ide azt a törzskönyv fotót légyszíves!
Hát, itt senki nem fogja tudni megmondani, hogy válaszolnának-e. Próbáld meg, írj, ahová, csak lehetséges ezügyben. Vázold a helyzetet
Arról meg is győződtél, hogy egészséges a kutya, vagy csak elhitted? Eü. szűrések, stb. Oltási könyve van?
Hülyeség,szerintem semmilyen országban nincs olyan,hogy két alom után válthatsz ki kennelnevet.
Leírod privátba a mi a kennel név,milyen fajta a kutya és a tenyésztőt hogy hívják?
Több tenyésztő ismerősöm van,hátha utána tudok kérdezni.
Nem feltétlen vert át, az én kutyámnak Szerb törzskönyve van, csak a tenyésztő szerepel rajta, nincs kennel, nincs kennel név. Szeribában az ember kennel nélkül kezdni, és ha elég eredményes akkor válthat ki kennelnevet. Ettől még a kennelnév kiváltás előtt eladott kölykök törzskönyve érvényes. (FCI-ről van szó)
Ezt egy Mestertenyésztő mondta nekem, mert először én is gyanakdotam. Lehet ott it így megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!