Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyit kell fizetnem ha egy...

Mennyit kell fizetnem ha egy kutyát át akarok íratni a nevemre? Chipezett kutya és még a régi gazdi neve van beregisztrálva. Pénzbe kerül az átíratás vagy ez ingyenes?

Figyelt kérdés
2010. júl. 10. 09:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha MEOE tag vagy, akkor ha jól emlékszem 2500 ft, ha nem akkor ennek a duplája.
2010. júl. 10. 10:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja és mégegy, a chippet az állatorvos tudja átregisztrálni a Te nevedre.
2010. júl. 10. 10:37
 3/6 anonim ***** válasza:

A chippel kapcsolatos árakat az állatorvos maga határozza meg.

Van olyan rendelő, ahol egy sima chip leolvasásért 5000Ft-ot kérnek! :O

Általánosságban a chip regisztráció, így az átíratás is 2000Ft.

2010. júl. 10. 14:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha csak a chipet akarod a nevedre átregisztrálni, azért nem kell fizetni. Az állatorvosok írják át. Csak a törzskönyvi tulajváltoztatásért kell fizetni. Amikor én írattam a kutyát a nevemre, akkor fel kellett keresnem a legközelebbi meoe szervezetet, és ott az adásvételi szerződés bemutatásával, 4000 Ft ért írták rá a nevemet, mint tulajdonos nevét a tk-ra. Természetesen tüzetesen átnézték a szerződést, meg a szeméjimet is oda kellett adnom.
2010. júl. 10. 16:37
 5/6 Akiteki ***** válasza:

Tulajdonjon átírása 3000, nem MEOE tagoknak 6000 Ft.

Ehhez szükséges egy nyomtatvány, amit a tenyésztő ad át a törzskönyvvel együtt: [link]

A chip regisztrálásáért az állatorvos is fizet a pet-vet datának 1500 Ft-ot, ezt mindenképpen el fogja kérni Tőled.

2010. júl. 13. 01:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek aki írt. Az előző tulajt kértem meg hogy elintézze és meg is csináltatta, ingyen volt :)
2010. júl. 20. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!