Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A mini yorki hány cm magas...

A mini yorki hány cm magas felnőtt korban? A közepes méretű hány cm magas felnőtt korban? A normál méretű cm magas felnőtt korban?

Figyelt kérdés
Írjatok olyan honlap címeket ahol minden fontos tudni valót megtudok a yorki kutyáról!
2008. nov. 13. 15:04
 1/7 anonim ***** válasza:
69%

Mini(Nekem pont ilyenem van,vagyis extra mini):10cm.ha a füleit nem nézzük.

Közepes:Olyan kb 16cm

Nagy:20cm

Én úgy gondolom a neten nem adnak normális tájékoztatást a yorkikról.Én könyvekből tudtam meg mindent róluk.És a könyv a megbízható forrás,még akkor is,ha könnyebb a neten böngészni,mint elmenni a könyvtárba.Kijegyzeteled a fontos dolgokat,majd a végén csoportokba helyezve,leírod egy füzetbe/lapokra.Amúgy,leírok neked pár fontos dolgot róluk,ami kezdésnek elég,utólag meg mindig lehet hozzá tanulni/olvasni.

Fontos tudnivalók:-Naponta foglalkozni kell a külsejével.Értem ezalatt:Fésülés,fülkitisztítás,reggelente kiszedni a csipát a szeméből,ajánlatos 2hetente megnézni a fülét,és ha szagos vagy elváltozás történik érdemes felkeresni az állatorvost.Havonta 1-2szer fürdetni kell,kutyasamponnal.

-Etetése:7hetes-10hónapos koráig kölyökkuta kaja,Junior jelzéssel van ellátva.Napi 3-szori(reggel,dél,este)etetés.(Royal canin termékei között van direkt yorkiknak minden életkorra.Minden állatorvosnál lehet kapni 1300ft 0,5kg.)10hónapos kortól,fokozatosan rákell szoktatni a felnőttkutya eledelhez.Egyre nagyobb arányban a juniorhozmkeverni,mindaddig ameddig teljesen nem szokott át a felnőttkutya kajára.Adult jelzéssel ellátva.Napi 2-szeri etetés(reggel,este)

-Minden etetéskorkapjon friss vizet,illetve mindig legyen vize a tálkájában.

-Az elején dönts el bizonyos dolgokat,hogy melletted avagy a helyén alszik e stb,mert ha megszokta,hogy melletted alszik,amilyen kis makacs nem lesz hajlandó a kosarában aludni a későbbiekben.

-Érdemes,miután megkaptad/vetted a lehető leghamarabb állatorvoshoz vinned egy kezdeti vizsgálatra,és ott ő ad hasznos tanácsokat,illetve bármit kérdezhetsz,és megkapod az oltási programot,hogy mikor kell vinned oltásra.

-Csak akkor vidd más kutyákhoz,ha megkapta az összes oltását,illetve a megkapott oltások előtt is érdemes sétáltatnod a szocializálódás miatt.Érdemes minél hamarabb elkezdeni az oltási programot,mert amit 4-5hónapos koráig nem ismer meg(Olyan dolgokat,amikkel a későbbiekben is találkozni fog)azoktól többé-kevésbé félni fog.

-Mielőtt megveszed/kapod érdemes beszerezned az alábbi dolgokat:kutyakosár,póráz,nyakörv(Ezeket is csak fokozatosan szokja majd meg.)sípolós,plüss,csörgős,labda,mozgó(felhúzos és megy),cibálós játék,kefe és fésű(nekem olyan van,hogy egyik oldala kefe,míg a másik fésű),kutyasampon,esetleg szőrápoló spray,kerekvégű olló(Ha sétánál beleragad valami.)egy zacsi száraz,és egy-két konzerves kaja,kutyapelus,junior jutalom falat,fogtisztító táp.Remélem tudtam segíteni.Ui.:Csirkecsontot nem ehet.

/pici cutte/

2008. nov. 13. 15:54
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
Nincsen közép méret meg mini méret. A mini is akkor alakul ki ha génhibás a kutya. mert ha egy tenyésztő mini yorkikat tenyésztett az egyböl abba is hagyja mert tudja hogy nincs mini yorki.
2008. nov. 13. 15:55
 3/7 anonim ***** válasza:
35%

Tévedésben vagy kedves 2.válaszoló.Kifejezetten vannak olyan kennelek,ahol mini yorkikat tenyésztenek.Én díjnyertes mini yorki szülőktől vettem az enyémet,és persze törzskönyvesek,és az én kutyám is az.A génhiba nem méretet jelent.

/pici cutte/

2008. nov. 13. 15:59
 4/7 anonim ***** válasza:
2008. nov. 14. 09:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Van mini yorki és közepes és nagy is bár én még életemben csak 1 nagyot láttam de az elég csúnya volt:P a mini azt jelenti h felnőtt korában a nőstény úgy 1800 gramm a fiú kb 2000 gramm. A közepes lány 3000-3400 gramm a fiú 3600-4000 gramm.
2008. nov. 18. 17:44
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Lehet h a második válaszoló szerint a nem 180 centis nők génhibásak:P ilyen alapon igaza lehet:P
2008. nov. 18. 17:45
 7/7 vivi3434 válasza:
1kérdezőhöz szolnék :) Sok helyen látom hogy eladó Extra mini yorki de mégis a képen az anyja vagy az apja Nagy...(mint a rendes,normál yorki) nem tudom miért van ez lehet akkor az nem is extra mini..:s Az a baj hogy nem találok extra minit ..olyat ami ha megnő (ahogy te is leírtad) 10cm + füle..pedig nagyon szeretnék ..:(
2014. jan. 5. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!