Francia Bulldog mennyire tanítható ennyi idősen?
Bevallom a fajtaban nem vagyok annyira otthon. Marmint masmilyen kutyim van de remelem azert tudok segiteni.
Hogyan szeretned a szobatisztasagot? Ugy ertelmeztem kertes hazrol van szo. Azt szeretned h a kutya kint uritsen vagy h az utcan (vagy ahova mentek) seta kozben?
Az nagyon-nagyon pozitív dolog, hogy javítani akarsz az életminőségén és végre bemehet a házba.
Szobatisztaságra ugyanúgy lehet szoktatni, mint a kölyköket: 2-3 óránként kiviszed, ha megvan a pisi vagy kaki, jolly joker jutalomfalat és hülyére dicséred. Mindemellett figyeled bent a jelzéseit, ha látod, hogy keresi a helyet, rohantok ki. Aztán ha megértette mi az elvárás, folyamatosan lehet növelni az időtartamot.
A pelenkával csak bekavarnád, azt tanítod vele, hogy bent szabad. A pelenkát inkontinens kutyáknak találták ki nem erejük teljében lévő, egészséges felnőtteknek.
Szerintem marhára sokat segítenél azzal, ha sétához kötnéd. Hamarabb pisil, többet pisil és még a bélmozgásba is besegít, tehát hamarabb felfogja miről van szó és a üres hólyaggal kevésbé kerül bajba bent. Mindemellett a kutyának alapvető szüksége a séta, szóval nem értem, mit tökölsz...
2.
Ha arra célzol,hogy nem viszem le sétálni akkor tévedsz. Én úgy értettem, hogy ha sétánál pisilni akkor nem zavarna e be neki az, hogy az utcán pisil és azt tudná e, hogy az udvaron is lehet. Akkor a pelenkát hagyom. Jutalomfalatot alkalmazzak vagy inkább virslit, mivel ugye a virslit könnyebben megeszi. Köszönöm a segítséget!
Nem fog különbséget tenni, hogy kerten belül vagy kívül van-e. Érteni fogja, hogy házon kívűl akárhova pisilhet.
Nekem a szoba kennel bevált, bár csak éjjel használtam. A kutyák nem szoktak oda üríteni ahol alszanak, szóval valószínűleg ha kell is neki éjjel, megpróbál valahogy jelezni. Az én kutyám mindig addig kapart amíg fel nem keltem.
Jutalom falat mindegy mi, előbb utóbb rájön ha következetes vagy hogy kint örülsz neki bent meg leszidod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!