Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktatátok le az ürítés...

Hogy szoktatátok le az ürítés utáni 4 lábas kaparásról?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy dominancia jelzés. de egyébként velem szemben már egyáltalán domináns: magától alkalmazza a kapuszabályt minden kapun, ha belenyúlok a táljába kettőt hátralép. Ha nem mondom neki, hogy ehet, akkor reggelig ott a kaja tányérjában.

Kutyákkal szemben viszont domináns, csak az a fura, hogy nem csak akkor kapar, ha vannak ott más kutyák is, hanem akkor is ha ketten vagyunk.

Ha erősen rászólok, akkor elugrik (de ilyen zaklatottan) és abbahagyja, viszont következőre újra csinálja. Két hónapja küzdök vele, de valószínűleg nem jó a módszer amit alkalmazok.

Klikkerezünk, úgyhogy ha van valakinek esetleg pozitív kondícionálásos ötlete, azt is szívesen veszem.

2010. júl. 9. 20:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarok beleszólni, csak érdeklődök, hogy miért szeretnéd a kutyusodat leszoktatni a kaparásról? (Amúgy sok kutya kapar akkor is amikor csak a gazdája van ott, szóval nem biztos, hogy CSAK dominancia miatt csinálják, de ez csak tipp, nem nagyon értek a kutyákhoz.)
2010. júl. 9. 21:01
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ez ösztönös dolog, ezért nem tudod leszoktatni.
2010. júl. 9. 21:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmivel, és ne is akard leszoktatni. A kutyák miután elvégezték a dolgukat, néha kaparnak. Ez nem azt jelenti, hogy föléd akar kerekedni. Ne aggód, ez semmiség, ezzel nem foglalkozni.
2010. júl. 9. 21:04
 4/11 anonim ***** válasza:
28%

ennyire nem kell szolgalelket csinálni szegényből, mert depressziós lesz, vagy becsavarodik.

milyen fajta kutyáról van szó?

esetleg ha valamilyen félvad kutyáról, mint a kaukázusi, akkor megértem, de amúgy...

miért nem lehet egyszerűen csak szeretni, nem kell agyonnevelni, lelke is van, ő nem egy tárgy.

2010. júl. 9. 21:06
 5/11 Akiteki ***** válasza:
43%

Téged meg szoktasson le a kutyád, hogy kitöröld a feneked utána?

Ez náluk hozzá tartozik a szertartáshoz.

Tényleg az agyam eldobom, mi mindenkinek van kutyája, akinek nem kéne.

2010. júl. 9. 22:27
 6/11 anonim ***** válasza:

az én kutyám tipikus behódoló. még a kisebb kutyák előtt is inkább a hasát mutatja, cska hogy elkerülje a feszültséget. mégis kapar.

egyébként sokszor akkor is, ha nem a dolgát végezte, ugyanis ők ezzel is nyomot szaghagynak maguk után. nem kell és szerintem nem is nagyon lehet őket erről leszoktatni, mert ösztönből csinálják.

2010. júl. 9. 22:39
 7/11 A kérdező kommentje:

Szerintem nem pont az vagyok, akinek nem kéne kutyát tartania. Minőségi kennelben vettem, de mivel hobbi kutya ivartalaníttattam, minőségi táppal etetem, és rendszeresen sétáltatom, kirándulok vele, jártunk iskolába is. Szerintem nem velem kéne kezdeni a problémás kutyatartók sorát.

Viszont az én kutyám régen nem csinálta, és ha olyan kutya van jelen, akivel tudom, hogy amúgy méregetik egymást, akkor sokkal inkább csinálja. Egyébkénét pedig azt gondolom, hogy a kutyát meg lehet tanítani mindenre. Városban lakunk, és nem gondolom, hogy a többi embert zavarja bármiben a kutyám. A parkig is kibírja pisi nélkül, nem jelölgeti végig az utcát. Márpedig ha a parkban kapirgál, az sem nem esztétikus, sem nem szeretem a blézeres hölgyeket beteríteni porral.

Mindegy, ha nektek sincs ötletetek, akkor lehet nem erőltetem.

2010. júl. 10. 00:34
 8/11 A kérdező kommentje:

És egyébként de, olyan fajta, aki nagyon kártékony és akár veszélyes is tudni, ha nincs ott a gazdi, aki kontroll alatt tartja.

Higyjétek el, én is boldog lennék, ha szeretgethetném kedveme, mégis be tudnám hívni ha kell, és le tudnám tiltani mások labdájáról.De próbáltam lazítani a szabályokon, és azonnal elszalad vele a ló.

2010. júl. 10. 00:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Az én kutyusom csak akkor kezdi el ezt a tunningolást, ha kettesben vagyunk:) Legalábbis nem rémlik, hogy más kutyák előtt is csinálná.

De nálunk nincs gond, én vagyok a főnök, ő meg nyugodtan fitogtassa a nagyságát azzal, hogy 4 lábbal kapar. Az egész kutya 5 kiló, valamivel muszáj keménynek tűnnie:D

2010. júl. 10. 09:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Vannak kutyák, akiknél a kaparás annyira berögződött szokás, hogy ugyan a gazdinak szót fogad, abbahagyja, de legközelebb attól még ugyanúgy csinálja.

Ne szidd meg nagyon, csak finoman jelezz. Elég egy á-áá, egy taps vagy egy finom pórázrántás.

A kitartó rászóláson kívül nem tudsz mást csinálni.

Egyik ismerősöm kutyája is még 2 évnyi rászólás után is rendszeresen bekapar.

2010. júl. 10. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!