Milyen fajtájú kutyát ajánlanátok? És fiút vagy lányt?
Menhelyit, ivartalanítottat.
Kisebb a társadalmi presztízse, mint a fajkutyáknak, ennyi az összes "hátránya".
én is menhelyi kutyát ajánlok, nyílván ivartalanítottat. Én "lány párti" vagyok de szerintem ezt neked kell eldönteni.
3 éve fogadtam örökbe a -mostani- keverék kutyámat és azóta sem bántam meg!
Olyat, amelyiket igényeinek megfelelően tudod tartani.
Mindegy, hogy kan vagy szuka, ivartalanítani mindenképpen érdemes.
Ha nincs konkrét elképzelésed, akkor keverék is tökéletes.
Megtudnád mondani mekkora nadrágot vegyek?
Nem? Na hát én se tudok kutya fajtát ajanlani 0 info nélkül.
A menhelyes kutya szép és jó sokan hozznak onnét és sokan visznek vissza, dobnak ki, sokakat harap meg vagy más egyébb probléma merül fel mer azoknak a kutyáknak előéletük van és sokan egy nyers kutyával nem tudnak mit kezdeni nem hogy egy menhelyessel.
Hány éves? Milyen az anyagi háttered? Mennyit tudsz a kutyara szanni? Mekkora lenne az élet tere? Milyen a munka beosztásod? Mennyit tudsz vele foglalkozni? Milyen a személyiséged? Stb
Ezek azért fontosak mer egy bernáthegyi jellentősen többet eszik mint egy csivava. Az udvaron nem lehet télen máltait tartani, a 10.en klíma nélkül nyáron meg huskyt nem. Ha kettőt nem mersz szólni egy németjuhász a fejedre nől. Ha inkább a kanapén fetrengős fajta vagy egy colli halálba unja magát, ha napi 3x mész futni egy bulldog a második körután feladja főleg ebbe a melegbe.
Keverékeknél ez ugyan így igaz.
Menhelyen lehet kutyát keresni de meg kell ismerni (gondolom kezdő vagy) minden menhely fullon van, nyilván nincs idő és szakképzet ember elég ahoz hogy minden kutya rendesen rendbe legyen rakva lelkileg.
Nekem egy menhelyen dolgozó mondta hogy a 60 férőhelyes placcon 120 kutya van és napi szintű a verekedés. Na valószínű a gazdanál is verekedni fog ha nem tudja az illető erről leszoktatni.
* szerintem a menhelyi kutyának lassan nagyobb presztízs értéke van, mint egy vásároltnak, nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
nekem vagy egy 5 hónapos tacskó keverékem és mikor kérdezik, hogy milyen fajta, mindig mondom, hogy nem tudom, menhelyről hoztam, mindenki olyan elégedetten néz, hogy de jó, meg melyik menhely, stb.
Bár tény, hogy übercuki kiskutya és mindenkinek hanyatt vágja magát egy kis has-simiért, szóval senki nem bír elmenni mellette szó nélkül. :D
Én facen bekövettem pár környékbeli menhelyet és mikor találtak kiskutyát, jelentkeztem, így 8 hetes kora óta nálam van.
Én lánypárti vagyok, állítólag nyugodtabbak és nem jelölgetnek össze-vissza, fél éves kora körül pedig ivartalanítva lesz.
Ez kötelező is a menhely miatt, de ha nem lenne is megcsináltatnám a műtétet, nemtől függetlenül.
Most ellent fogok mondani az előttem szólóknak, nyilván le is fognak pontozni, de én azért óvatos lennék a menhelyi kutyákkal. Nekünk gyerekkoromban több is volt, és sajnos nagyon sok közöttük a súlyos lelki sérült, akiket csak nagyon tapasztalt gazdinak ajánlanék. Mi nem voltunk azok, ez sok felesleges szenvedést okozott a kutyának és nekünk is.
Felnőttkoromban azért lett fajtatiszta kutyám, mert azoknál egyrészt nagyjából lehet tudni, hogy milyen vérmérsékletű, személyiségű lesz, másrészt biztos, hogy jó körülmények között, szeretetben nevelkedett 8 hétig, mielőtt megkapod. Ez be is vált, nagyon szeretem a kutyámat, ő a legjobb barátom.
Az, hogy milyen fajtát válassz, nagyon függ attól, hogy milyen életet élsz, mik a céljaid a kutyával; ha erről írsz egy kicsit bővebben, akkor tudunk itt segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!