Kutyatáp váltás gyorsan?
Azt ne csináld, hogy 2-3 napig éhezteted.
Azt meg lehetne próbálni, hogy az új kajából a napi adagot nem egyben adod neki oda, hanem szétosztva a nap folyamán. Jutalomfalat szerűen, egyszerre mondjuk 3-5 szemenként. Így egyszerre nem terheli meg a gyomrot és az emesztőrendszert. Másnap picit többet adsz neki egy-egy alkalommal, és kevesebbszer. Egy hét alatt el lehet jutni a napi 1 etetéshez.
Ehhez persze az kell, hogy kb egész nap tudj adni neki kaját, ha 10-12 órát egyedül van nem megoldható. Ha ma kezded, akkor szombat vasárnap otthon vagy, az első két napnak megfelel, hétfőn meg ha csak 6-8, órát nem tudod etetni, akkor az még belefér.
Fokozatosan szoktasd hozzá!!
Elösször napközbe csak egy pár szemet kapjon mondjuk jutalomként másnap egy kicsivel többet kapjon mondjuk ha tegnap 4 szemet kapjon akkor másnap 6 szemet kapjon és így tovább 1 hét mulva etetéskor a régi tápja mellé rakj egy nagyon keveset az újból és fokozatosan a régi tápadagját csökkendsd az újat meg növeld
Én így csináltam remmélem segítettem szia
Kutyát max 1 napig koplaltatunk, de esetedben ettől még ugyanolyan hasmenése lesz ha egyből váltasz.
Próbáld meg eleinte jutifalatként adni az új tápot, csak 2-3 szemet egyszerre. Ha így nincs gond meglehet próbálni kisebb adag bekeverésével, mondjuk 1-9 aránnal.
Bár ennyiere érzékeny kutyánál én megfontolnám, hogy maradok a meglévő tápnál ha azzal nincs semmi baja.
Minden táppal először jóban van, de idővel kijön az allergiája vagy sok lesz a gyomrának és meghajtja vagy lefogy tőle.
Köszönöm a tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!