Border collie gazdágat kérdezek: milyen tapasztalatotok van ezzel a kutyafajtával? Mennyibe kerül megbízható tenyésztőtől? Ajánlott család első kutyájának, hallgat-e a gazdira megfelelő neveléssel?
Én környezetemben is csomóan veszik gyerek mellé, családi kutyának, mert okos meg szép. Aztán ahogy megnőttek be van bszva egy atombiztos kennelbe. A nagy sportolás meg egy kör séta esténként... de a huskykkal is ugyanez.
Nem tudom miért vesznek kemény munkakutyát családi kedvencnek. Valahogy kötve hiszem, hogy gyerek mellett, munka utána még órákig tartó tréning belefér. De ha igen, akkor vállald be. Ha jól akarod tartani viszont rendesen dolgozni kell vele, nem csak tingli tangli labdázás meg séta...
Border Collie tényleg nem való első kutyának, ahogy az előttem lévők is leírták. Nehéz szellemileg is lefárasztani, sok sok törődést igényel, sokszor csak egygazdis, egy embernek fogad szót, nem az a nyúzható típus stb stb + amit mar leírtak mások is
Ha aktív családbarát kutyát szeretnél van meg pár akiket érdemes lenne megfontolni :) pl: francia bulldog (nekünk az van és türelmes, játékos, alig lehet lelőni-folyton játszana, lehet nyúzni, okos, jól kijön más kutyákkal, vicces és alig hallatja a hangját de ha bejön egy idegen azt megugatja), vizsla, Golden retriever, bullterrier, ausztrál juhászkutya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!