Border collie, Golden retriver, vagy Boxer?
Hát ketteske, nekem meg goldenem van és minden reggel egy órát sétálunk/kocogunk(felváltva), plusz minden délután 2 órát játszunk, tanulunk, más kutyákkal futkározik, pedig már 8 éves!! És én meg egy agresszív bordert ismerek, szóval ne általánosíts egy darab tapasztalat alapján!!
Kérdező! Ez elsősorban nem a fajtától, hanem a vérmérséklettől(energiaszinttől) függ. Goldenből is kifoghatsz hiperaktívat, meg borderből is egy nyugodtabb egyedet. Boxer egy kajla, játékos kutya változó aktivitással. A golden is hasonló, talán nem olyan heves. Border munkamániás, kissé komolyabb, mint az előbbiek. De boxerből is van pl őrző-védőre kiképzett, vagy goldenből komoly vadászkutya.
Szóval azt válaszd, amelyik felé a szíved húz. Vagy ha "mindegy", akkor ments meg egy menhelyi, árva kutyust.(én goldenem a fajtamentéstől van és nagyon hálás, gazdicentrikus, szófogadó, játékos kutyus, imádnivaló!)
Ha családi kutya lenne csak, akkor golden.
Igenis, a borderek kemény munkakutyák. Lehet, hogy küllemvonalas kennelből kifogsz egy nyugodtabb showpamacs egyedet, de az is komoly foglalkozást igényel majd, sportot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!