Tapasztalatok szaporitok, szobatisztasag es siras ugyben?
Szoval kezdenem a legelejen.Egy nap setaltunk egy ocskapiacon,es meglattunk 1 nenit par kiskutyaval.Az egyikre egybol felfigyeltem.Szerelem volt elso latasra!Ilyen gyonyoru kutyust meg sosem lattam.A neni nagyon olcson arulta oket,de amikor latta hogy olelgetem azt mondta h nekem adja ingyem ,mert neki is o volt a kedvence es azt akarja hogy midnekepp jo helyre keruljon.Meg sosem volt kutyam,pedig nagyon szerettem volna,igazbaol at se gondoltam az egeszet csak hazavittem.A kutyus Westi es Havanese kevereke,mivel az anyuka nem akart elfogadni 1 westi fiut se ,hoztak 1 havaneset neki,mivel azt modnta a neni h mar ideje volt paroztatni,mert ha nem paroztatjak hamarabb meghal egy kutya(ez igaz??)O most akkor szaporitonak szamit?Tenyleg nagyon kedves neni,mai napig is tartjuka kapcsolatot,mindig erdeklodik hogy van a kutyus,egyet ok is megtartottak.Nah szovala gndom vele a kovetkezo
1 hete kezdtuk el levinni,mert addig enm voltak meg a kotelezo oltasok,most 3 honapos a kutyus.A kis draga nagyon hamar megtanulta h itthon csak a kutyapelusra szabad neki,buszke is voltam nagyon ra.De most van vele gond h elkezdtem levinni.Szegeny ugy megszokta h neki itt kell vegezni a dolgat h kepes orakig tartogatni mikor lent vagyunk es csak akkor pisil mikor felerunk.Nem tudom mivel lehetne ravenni h lent is csinalja.MAr midnet probaltam,vittem ebredeskor,etetes,jatszas utan,de semmi csak itthon,hiaba szidom le erte.Nah jo ez meg csak par napja megy igy,szoval gondolom nem olyan nagy gond.
A masik problema az h a kutyus tulsagosan ragaszkodik hozzam.Persze orulok neki hogy ennyire szeret,de nem tudom ez termeszetes-e hogy ahogy magara hagyom egybol keservesen sir,sot akkoris ha masokkal van,akiket amugy siznten szeret,ha en kimegyek a szobabol egybol nagyon sir.Hogy lehetne leszoktatni errol?NEm akarom h nagyon szenvedjen ,ha elkezdek dolgozni.
Valaszaitokat elore koszonom!
jah ha valakit erdekel mellekelek kepet
a Royal jó táp,de szerintem az Orijen,Acana jobb.az allergia felnőtt korban jön ki,nem ennyi idősen általában.
ja és fontos,hogy sokat vidd más kutyák közé,esetleg kutyaoviba,illetve tedd le a nagy kutyák közé is,ha tudod,hogy azok barátságosak,ne kapkodd fel,mert azzal elrondtod.
az ivartalanítást gondold majd át!
Kedves Állattartó!
Ha egy kutyát rászoktattunk a pelenkára, nem jö ótlet!
Legyen neki alom tálcája, és abba alom, és probáld rávezetni, hogy pelenka nincs többé, mostmár az alomba kell intézni a dolgát. Remélem segítettem.
Üdv: Dr.Varga Izabella {állatorvos és kutyaréner}
A néni elég nagy butaságot csinált.
1. a szuka kutyának nem kell egyszer szülnie! mutasson már valaki egy állatorvosi szakvéleményt erről a baromságról!
2. mi az hogy nem fogadta el a westi fiút? valószínűleg nem időben vitték hozzá a kutyát! attól hogy a szuka tüzel, csak kb a 16. nap környékén fogja magához engedni a kant! valószínűleg akkor vitték a havanese-t.
és igen a néni szaporító, bár a rosszabb fajtából, mert rágadásul direkt keverékeket pároztatott.
Pisi: a pelenka nem elítélendő dolog, pláne kiskutyánál, pláne ha panelban van. Most vidd le a pelust az utcára. oda fogja elvégezni a dolgát. Egy ideig mindig vidd ki, majd el lehet hagyni.
Koszoom a valaszokat,amugy egyik kiskutya se lett gazdatlan,egyet megtartott, a tobbit elajandekozta,es ezzel a buta tettevel nekem megvaltoztatta az eletem,ugyhogy en halas vagyok neki ,akarhogyis van...JA es nem baj h keverek,annyira gyonyoruuu ,imadom hogy kulonleges kutyusom van:D
kellemes napot midnenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!