Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyam hereje es vegbelnyilasa...

Kutyam hereje es vegbelnyilasa kozt duzzanat szeruseg normalis?

Figyelt kérdés
Kb feltajon a ketto kozott van egy duzzanat szeruseg csak nem tudom hogy az eddig is ottvolte es normalis e hogy az ottvan?
2019. jún. 19. 01:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
En falun lakom errefele masvilag van.
2019. jún. 19. 10:42
 12/17 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk van kijáró állatorvos, és mi sem rohanunk azonnal mindennel rendelőbe. Én úgy vagyok vele, hogy nem stresszelem feleslegesen a kutyákat. Nyilván, ha olyan lenne a baj, hogy látnám, szükség lehet pl. röntgenre, vagy bármilyen eszközre, akkor vinném. De a seggén egy dudor miatt nem rohannék egyből. Más kérdés, ha azt látom a dokin, hogy bizonytalan, vagy nem tud helyben segíteni, akkor vinném, de megadnám az esélyét egy stresszmentes vizitnek.

Kedves kérdező, semmi rosszat nem tettél azzal, hogy kihívtad a dokit. Max. mész tovább, ha nem lesz eredményes a dolog.

2019. jún. 19. 10:48
 13/17 anonim ***** válasza:
42%

Én is egy kis faluban lakom, de inkább viszem a rendelőbe. Meg aztán tényleg elfoglalt, és nem is jön házhoz. Délelőtt műteni szokott, délután rendel, neki is van egy élete. Tapasztalatom szerint a nem túl jó orvosoknak van annyi ideje, hogy még ő szaladgáljon másokhoz, de a ti kutyátokról van szó. Ha nektek így jó, nekem is.

Itt az előbb valaki írta, hogy nem stresszeli feleslegesen... Az már annak számít, ha orvoshoz viszed? Jó tudni. Na meg hogy a kis dudor a seggén nem egy említésre való dolog. Hát, te is aztán felelős gazdi lehetsz. Az a kis dudor lehet bármi. Mikor kezdene izgatni a dolog? Ha a fején van? A mellkasán? A hasán?

A fenekén pl. lehet egy szép kis sipoly, ami először kisebb, aztán szépen meg tud nőni, kifakadni, és fekélyesedni. Ez már megérne egy orvost kedves 12-es?

2019. jún. 19. 13:25
 14/17 anonim ***** válasza:
68%

Neked nem stressz orvoshoz menni? A kutyának miért ne lenne az? Még akkor is, ha szocializált, és az idegen környezetet jól tűri, nem egy leányálom egy olyan környezet, ahol vannak nem jól szocializált más állatok és netán hülye gazdik is. Arról nem is beszélve, hogy orvoshoz általában beteg állatokat visznek, szóval nem biztos, hogy feltétlenül a kutya érdeke, ha egyből megy dokihoz.

Lehet kijáró orvos is jó orvos, aki otthon is el tudja dönteni, hogy szükséges-e műszeres beavatkozás, vagy van más megoldás. Miért jobb az, ha a rendelőben nyomkodja ki a bűzmirigyét, ha csak annyi a probléma? Ez csak egy példa volt...

Ha meg a helyszínen közli, hogy helyben nem tudja ellátni, már viszem is rendelőbe. Nekünk van egy kijárós orvosunk és van egy, ahova visszük, ha rendelő szükséges.

Egy példa: A macskámnak egyszer lett egy csomó a fülén belül. Kijött a doki, megnézte, megtapogatta. A macska nem reagált, nem fájt neki, amúgy sem zavarta, nem vakargatta, nem piszkálta. Mondta a doki, hogy nagy valószínűséggel egy zsírcsomó, ami egy-két héten belül fel fog szívódni. Feleslegesen nem szeretné, ha vinnénk altatni, hogy felnyissák neki. Azt mondta, figyelgessük, ha nem változik semmi, vagy nő a csomó, netán gennyesedik, vagy bármi rendelleneset látunk rajta, vigyük rendelőbe. kb. 1 hét alatt felszívódott. Azóta a macska él és virul, ez 5 éve volt.

Attól, hogy kijárós doki, még nem feltétlenül hülye. Egyébként kérdezz meg pár jó tenyésztőt (nem szaporítót), vannak köztük olyanok, akik először kihívják a dokit, és az ő ajánlása szerint viszik, vagy nem viszik rendelőbe/kórházba. Pont a stressz, hurcibálás, esetleges betegség elkapás elkerülése miatt.

2019. jún. 19. 15:07
 15/17 anonim ***** válasza:
44%

Ja, és még annyit, hogy igen, az a dudor lehet bármi, akár egy jelentéktelen dolog is, ami miatt nincs szükség dögmelegbe oda-vissza 50-60 kilométert utaztatni a kutyát a dokinkhoz. Majd a doki (én nem vagyok az, és te sem) megmondja!

Felelős állattartó vagyok, és ha nem muszáj, nem hurcibálom beteg állatok közé a kutyám.

2019. jún. 19. 15:12
 16/17 anonim ***** válasza:
Kiderült a dolog?
2019. jún. 19. 15:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Utolsó, nem gondolod, hoy tényleg látta orvos azt a kutyát. Falusi suttyóparasztéknál, aholnivaros a kutya, nem gondolod, hogy költenek. :) az ott "másvilág"... jó elmaradott világ...
2019. jún. 19. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!