Miert csinalja ezt a kiskutyank?
Van neha 1-2 ejszaka,hogy lehetetlen tole aludni.
Altalaban este vacsi aztan meg jatszik kicsit utana feljon az agyba, tv nezes es utana megy le a helyere es el is alszik. Aztan par ora mulva felkel es fel- ala jarkal folyamatosan szaladgal, megrag mindent amit a foldon talal. Hogyan lehetne elkerulni,hogy ejszaka ne futkarozzon hanem aludjon? Vagy esetleg mert kicsi azert aktiv ejjel?
Jelenleg 4 honapos.
Közvetlenül lefekvés előtt még vidd ki egy 20 percre, a mién 4 hónaposan már rég átaludta az éjszakát, bár nem tévéztettük, meg ilyenek.
Mielőtt elmegyünk aludni, még kivisszük egy egészségügyi sétára, aztán pici játék, dögönyözés és csend és nyugalom, mi is fekszünk, ő is a helyére. Reggel akkor kel, amikor én, aztán már megyünk is ki.
Játék, gyakorlás, kis játék és ezek után kapja a reggelit.
Este lefekvés előtt 3 órával kap kb és addig kint vagyunk takarodó előtt, míg minden dolgát el nem végezte. Ha 15 perc, akkor annyi, ha fél óra, akkor annyi.
Alapvetoen egesz nap jatszik, en egesz nap vele vagyok kovet a lakasba mindig, jatszik, futrakozik. A helyevel nincs gond tudja hogy nem alszik agyban szepen lent marad a helyes es fekszik. El is alszik csak aztan felkel es porog.
Ezt egyebkent kb heti 1x csinalja de nem ertem miert.
Hat ez sajnos egyike azoknak a dolgoknak, amiket csak ugy hivok “kiskutya stuff”. Nemregiben mentettunk egy kutyust (mar az uj gazdajanal van), kb 4-5 honapos lehetett mikor megtalaltuk, aztan utana az elso 1 honapban nalunk volt. A lenyeg, hogy O iszonyat nagy rumlit vagott maga korul ejszakankent. Volt, hogy az iroasztalra felmaszott es onnan ugatott. De persze asott ki viragfoldet is, kirangatta a karnist a falbol, stb. Amit mi csinaltunk, az az volt, hogyha felkeltunk ra, mert epp valamit rosszalkodott, erelyesen raszoltunk, hogy nem es a helyere kuldtuk. Egy ido utan tokeletesen ataludta az ejszakat. Nala mondjuk meg reszben a szobatisztasaggal is akadtak gondjaink, de egy ido utan azt is szepen megtanulta, hogyha jelez a teraszajtonal, akkor kimehet ejszaka is egyet pisilni/szaglaszni.
Szoval kitartas es kovetkezetes neveles. Ha valamit egyszer tiltasz, utana mindig tiltsd! Napkozben pedig igyekezz minel jobban lefarasztani, ahogyan azt a tobbiek is irtak :)
Koszi a valaszt!
Rajottem kozben, hogy lehetseges hogy o is megerzi az idovaltozast, de ezt majd jobban meg kell figyelnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!