Megharapták a kutyám. Hogyan kezeljem a sebet?
Ma sétálni voltunk a kutyámmal, találkoztunk egy ismerőssel. Mondta, hogy ráér, játszhatnak a kutyák, így odaengedtem a kutyámat a másikhoz, ő azonban agresszívan reagált, és sikerült az én gyanútlan labradoromat elkapnia. Egy körülbelül 1x0,5 cm-s seb keletkezett a bal szeme alatt, ami nem olyan nagy, de egészen csontig ér, szinte lenyúzta a bőrt és azt a kicsi húst is onnan, ami ott volt, elég mély. Természetesen rögtön hazajöttünk, fertőtlenítettem, kapott gallért is a kutyus, mert korábbi tapasztalat, hogy szereti piszkálni a sebeket.
Holnap megyünk orvoshoz, addig szerintetek kéne bármi mást is csinálnom a sebbel? Le kéne takarnom, hogy nehogy bepiszkolódjon, vagy inkább ne, mert akkor begennyesedik? (Egy kicsit gennyes már most is sajnos.)
Ha lefertőtlenítetted, akkor az ennyi idő alatt nem lehet gennyes. Vagy rosszul fertőtlenítetted le. De erős a gyanúm, hogy az inkább nyiroknedv, ez egy védelmi mechanizmus, abból lesz a var.
Látni kéne mit lehet vele kezdeni, hol van a seb, mennyire "tiszta" úgy értem ezt, mennyire cafatokban lóg rajta valami, mert esetleg annyit lehetne tenni, hogy ha alaposan ki van tisztítva, hogy ha enged annyit a bőr, és van körülötte annyi hely, akkor összehúzni a sebet, és úgy összehúzott állapotában leragasztani. Már ha a szőr engedi úgy leragasztani, hogy összehúzott állapotában megálljon a seb.
Ha ez nem kivitelezhető, akkor semmit ne csinálj vele.
Reggel történt a dolog, de lehet igazad van, és nyiroknedv, nem értek hozzá.
Leragasztani csak úgy tudnám, hogyha leborotválnám a szőrt a seb körül, ami egyébként összehúzható.
Nálunk is kapta el a kutyámat másik kutya a szeme alatt. Bár neki valamivel rövidebb (olyan 6-7 cm hosszú) volt a seb.
Mi bevittük az ügyeletre, leborotválták, kitisztították, pár öltéssel összevarták.
Én inkább elvinném egy dokihoz, nehogy elfertőződjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!